Etiyopya Başkonsolosu Gebremichael’den İSO Başkanı Bahçıvan’a Nezaket Ziyareti

  • Diğer Haberler
etiyopya-baskonsolos-ziyareti-01

Etiyopya Federal Demokratik Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Wondimu Gezahegn Gebremichael ve Muavin Konsolos Hassen Mussa Atiyb, İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan’a nezaket ziyaretinde bulundu.

Odakule’de gerçekleşen ziyarette İSO Başkanı Erdal Bahçıvan, Türkiye’nin Afrika ülkeleri ile ilişkilerinin her geçen gün geliştiğini ve Etiyopya’nın da bu kapsamda önemli bir ülke olduğunu belirtti. İki ülke arasındaki ticaret hacminin sürekli arttığına dikkat çeken Bahçıvan, yine de mevcut hacmin, potansiyelin altında olduğunu vurguladı. Bahçıvan, Etiyopya’nın İstanbul’da başkonsolosluk açmış sayılı Afrika ülkelerinden biri olduğunu kaydederek bunun Afrika ile ticaret potansiyelini harekete geçirecek bir sinerji yaratabileceğini dile getirdi.

Etiyopya Başkonsolosu Gebremichael’den İSO Başkanı Bahçıvan’a Nezaket Ziyareti

Etiyopya Başkonsolosu Gebremichael de ziyaret sırasında temel amaçlarının Türkiye ile Etiyopya arasındaki ticaret hacmini geliştirmek olduğunu söyledi. Etiyopya’da tekstil, deri, tarımsal gıda, enerji ve madencilik alanlarında önemli fırsatlar olduğunu, özelikle yeni oluşturulan sanayi bölgelerinde yatırımcılara önemli teşvikler verildiğini belirten Gebremichael, Etiyopya’nın üyesi olduğu Doğu ve Güney Afrika Ortak Pazarı COMESA’nın ticaretin gelişmesi için önemli fırsatlar sunduğunu belirtti. Gebremichael, her yıl 500 bin Etiyopyalı gencin üniversitelerden mezun olduğunu vurgulayarak, ülkelerindeki işgücünün da yatırımlar için uygun olduğunu belirtti. Ziyarette iki ülke arasındaki ticaret ve yatırım potansiyelinin istenen düzeye erişmesi için kurumlar arası iletişimin sürekli kılınması dileklerinde bulunuldu.