EVSİD Yönetimi, İSO Başkanı Erdal Bahçıvan’ı Ziyaret Etti

  • Diğer Haberler
evsid-ziyaret-01

Mayıs ayı başında yapılan seçimlerle yeni yönetimini belirleyen Ev ve Mutfak Eşyaları Sanayicileri ve İhracatçıları Derneği'nde (EVSİD) Yönetim Kurulu Üyeleri, yeni dönemde de aynı görevini sürdürecek olan Burak Önder başkanlığında İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan’a bir nezaket ziyareti yaptı. Hem yeni Yönetim Kurulu’nu tanıtmak hem de organ seçimlerinde yeniden İSO Başkanı seçilen Bahçıvan’ı tebrik etmek için İSO’da bulunduklarını söyleyen EVSİD Başkanı Önder, İSO’nun Başkan Bahçıvan nezdindeki yakın ilgisinden EVSİD olarak büyük memnuniyet duyduklarını söyledi.

EVSİD yönetimi olarak geçen üç yıllık faaliyetleri hakkında İSO Başkanı Bahçıvan’a ayrıntılı bir sunumun yapıldığı ziyarette İSO Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Tacir ve İSO Meclis Üyesi ve derneğin denetim kurulu üyesi Mecit Şahin de bulundu.

Ziyaret sırasında EVSİD’in çalışmalarını yakından izlediğini ve sanayicilerin böylesine dinamik, kendilerine hem iç hem de dış pazarlarda rehberlik yapacak sektörel derneklere ihtiyacı olduğunu söyleyen İSO Başkanı Bahçıvan, bu derneklerle her zaman yakın bir çalışma içinde olmaya arzu ettiklerini söyledi. EVSİD’in üyeleri için yaptığı faaliyetlerle bu misyonu layıkıyla yerine getirdiğini izlediklerini vurgulayan Bahçıvan, önümüzdeki günlerde ortak çalışma alanları oluşturarak sanayiciye nasıl daha faydalı işler yapılabileceğini ortaya koymak istediklerini belirtti.

Dernek çalışmaları ile ilgili bir sunum hazırlayan Önder, derneklerine sadece sanayicilerin üye olduğunu ve bugün Türkiye’nin birçok ilinden üyelerle birlikte 162 sanayi şirketinin üyesi olduğu bir aileye dönüştüklerini söyledi. Üç yılda 15 farklı ülkeye heyetler düzenlediklerini söyleyen Önder, Meksika’dan Endonezya’ya, İran’dan Panama’ya kadar birçok ülkede sanayiciye B2B görüşmelerle yeni pazar kapıları açtıklarını dile getirdi.

Bu yıl UR-GE projeleri kapsamında Kolombiya’ya bir heyet yollayacaklarını anlatan Önder, eğitim çalışmalarına da büyük önem verdiklerini ve çoğunluğu aile şirketi olan üyelerine bu anlamda destek olduklarını dile getirdi. Önder, İSO’dan sektörel dernek fuarları ile ilgili destek beklediklerini dile getirdi.

Bahçıvan, fuar faaliyetleri konusunda bugüne kadar İSO olarak çok müdahaleci olmak istemediklerini çünkü bu konuda faaliyet gösteren ihracatçı birlikleri ve bazı STK’ların çalışmaları olduğunu hatırlattı. Bu anlamda bir bölünmüşlük görüntüsü vermemek gerektiğine inandıklarını söyleyen Bahçıvan, “Fakat artık öyle görünüyor ki İSO olarak bizim de fuarlar konusunda bir beyin fırtınası yapmamızın zamanı gelmiş. Hem iç ve hem de dış fuarlar için bunu yapmamız gerekiyor. Yani bir organizasyon yapmak değil de konuşulan ve görülen yanlışları düzeltmek adına biraz daha aksiyon içine girmemizde fayda var diye düşünüyordum. Özellikle fuarlar konusunda sektörel bölünmüşlükleri nasıl ortadan kaldırabiliriz diye düşünmemiz gerekir” dedi.

Heyette bulunan sektör temsilcileri de sektörün güncel konuları hakkında düşüncelerini İSO Başkanı ile paylaştı. Heyette EVSİD Yönetim Kurulu Üyeleri ve sektör temsilcileri Oğuzhan Özdurmuş (EVSİD Başkan Yardımcısı) ve Yönetim Kurulu Üyeleri Talha Özger, Emre Özpaçacı, Mustafa Kemal Albayrak, Elif Derya Elmas, İrem Uzunöz (EVSİD Genel Sekreteri) ve Metin Çobanoğlu (Dernek danışmanı) yer aldı.