Hırdavat Sanayici ve İş Adamları Yönetimi İSO’yu Ziyaret Etti

  • Diğer Haberler
hirdavat-sanayicileri-01_2

Nisan ayında kurulan Hırdavat Sanayici ve İş Adamları Derneği (HISİAD) Yönetimi, İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan’ı ziyaret etti. İSO Yönetim Kurulu Üyesi Bekir Yelken’in de eşlik ettiği ziyarette HISİAD’ın Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Tecdelioğlu ziyaret sırasında dernek hakkında bilgi verdi ve kuruluş amaçlarını İSO Başkanı Bahçıvan ile paylaştı. Ziyarete HISİAD Başkan Yardımcıları Cemil Tayman ve Ferruh Özkan ile Yönetim Kurulu Üyeleri Gökhan Kocabaş, Mustafa Tarkan Doğan, Yusuf Özcan ve Ayhan Caymaz da katıldı.

HISİAD Başkanı Çetin Tecdelioğlu, böyle bir derneğe sektör olarak yıllardır ihtiyaçları olduğunu söyledi ve mümkün olduğu kadar kapsayıcı bir şemsiye altında nihayet HISİAD’ı beş ay önce kurduklarını anlattı. 15 bin temsilcisi ve 700 bin çalışanı olan bir sektör olduklarını ifade eden Tecdelioğlu sektörü bir çatı altında toplamak ve sektörün sorunlarını ilgili kurumlara aktarmak için HISİAD’ı kurduklarını anlattı. Tecdelioğlu, ilgili paydaşlar ile iletişim halinde olmayı istediklerini dile getirdi. Bir sektör olarak anılmayı ve sektörün isimlendirilmesini istediklerine dikkat çeken Tecdelioğlu, bu bağlamda sektörün hırdavatçılar sanayi sektörü olarak anılması konusunda İSO’nun desteğini istedi.

Tecdelioğlu, sektörün yapısını ve ekosistemini de anlattığı ziyarette, Avrupa ağırlıklı bir ihracat ağına sahip olduklarını vurgulayarak ürünlerini kalite olarak Avrupa’ya kabul ettirmiş bir sektör olduklarının altını çizdi. ABD pazarında henüz çok küçük olduklarını dile getiren Tecdelioğlu ABD pazarı ile ilgili de çalıştıklarını kaydetti. Vizyon ve misyonlarının sadece Türkiye’de değil Avrupa’daki dernek ve birliklerle de iletişime geçmek olduğuna dikkat çeken Tecdelioğlu, güçlerini ve kalitelerini birçok ülkeye anlatamadıklarını, dernek olarak bu yönde daha güçlü adımlar atma imkanı bulacaklarını dile getirdi. Dernek olarak Türkiye’nin bu alandaki gücünü dış dünyaya anlatacaklarını belirten Tecdelioğlu, bütün gayelerinin sektörü büyütmek ve 15 bin paydaşlarıyla hızlıca yol alabilmek olduğuna değindi. Beş aylık bir dernek olmalarına rağmen örgütlendikleri şehir sayısının yedi olduğunu hatırlatan Tecdelioğlu, sektörün envanterini oluşturmak istediklerini anlattı. Tecdelioğlu bu konuda İSO’nun birikimlerinden yararlanmak ve bu konuda İSO’nun kendilerine yol gösterici olmasını istediklerini ekledi.

İSO Başkanı Erdal Bahçıvan, sektörel derneklerle her zaman çok yakından çalıştıklarını, onlarla iç içe olduklarını belirterek bu anlamda hırdavatçılar olarak dernekleşmenin önemine değindi. İSO olarak sektörel derneklerle güçlü bir iletişim içinde olmalarının nedenini, “Çünkü ancak böyle olması halinde doğru projeler üzerinde yürüyebiliriz. Zira sahada piyasanın gerçeklerini yaşayan, bunu bizlere yansıtacak olanlar; sektörün içinde yer alanlar sizlersiniz” diyerek açıkladı. Bahçıvan, sektörel derneklerden gelecek bilgiler ile ekonominin mikro alanlarında yaşanan sorunları daha iyi anlayıp bunu ilgili mercilere aktarma imkanı bulduklarını söyleyerek, “Uzay teknolojisinden uçağa, kapıdan pencereye kadar her alanda var olan bir sektör olarak hırdavat sektörü ile de yakından çalışmayı arzu ediyoruz” dedi. Bahçıvan, HİSİAD’a her türlü yardımı ve yol göstericiliği seve seve yapacaklarını dile getirerek derneğin bilgi derleme ve analiz etme konusunda yapacakları çalışmaları her zaman destekleyeceklerini sözlerine ekledi. Bahçıvan, son olarak hırdavatın sektör olarak çok güçlü bir ekosistemi temsil ettiğini ifade ederek HISİAD yönetimine meslek liseleri ile ilgili İSO olarak yaptıkları çalışmaları aktardı ve bu konuya katkı sunmalarını beklediklerini dile getirdi.