İhracatın Metalik Yıldızları Gecesinde Başarılı 71 İhracatçı Ödüllendirildi

  • Diğer Haberler
iddmib-odul-gecesi-02

İstanbul Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları Birliği (İDDMİB), 21 farklı kategoride 2016 yılının 71 başarılı ihracatçısı ödüllendirdi. Türkiye’nin önde gelen sanayici ve ihracatçı firmalarının ödül aldığı geceye İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan da katılarak, aralarında İSO Üyelerinin de bulunduğu başarılı ihracatçılara ödül verdi. İDDMİB Başkanı Rıdvan Mertöz’ün ev sahipliğinde gerçekleşen ödül gecesinde İSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İrfan Özhamaratlı ile Yönetim Kurulu Üyeleri Bekir Yelken ve Serdar Urfalılar da bulundu.

İDDMİB Başkanı Rıdvan Mertöz
İDDMİB Başkanı Rıdvan Mertöz

Ödül gecesinin açılışını yapan İDDMİB Başkanı Rıdvan Mertöz, ihracatçılar olarak Türkiye’nin hedefleri doğrultusunda çalışmalarını sürdürdüklerini ve geçen yılki olumsuzluklara karşın başarılı bir yıl geçirdiklerini söyledi. Mertöz “Türk ihracatçıları olarak ülkemizin hedeflerini yakalayabilmesine katkıda bulunmak için daha çok çalışmak, daha çok araştırmak ve daha çok ihracat yapmamız gerekiyor. Bunu da katma değerli ve yenilikçi ürünler üreterek yapabiliriz. Bunun da yolu AR-GE, inovasyon, markalaşmak ve endüstriyel tasarımdan geçiyor” dedi. Mertöz, bugün Türk ihracatçısının artık yeni bir görevinin daha olduğunu, bunun da haksız bir takım ithamlarla bozulmaya çalışılan Türkiye algısının düzeltilmesi olduğunu belirterek bu konuda tüm ihracatçılar olarak herkese çok büyük görevler düştüğünü dile getirdi.

Törende İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan da bir konuşma yaparak başarılı ihracatçıları kutladı. Bahçıvan, özellikle çok zor bir yıl olarak belleklerimizde yerini şimdiden alan 2016 yılında bu başarının gösterilmesinin çok daha anlamlı olduğunu dile getirdi ve şunları söyledi:

İhracatın Metalik Yıldızları Gecesinde Başarılı 71 İhracatçı Ödüllendirildi 02

“2016 yılının yaşanan zorluklarına baktığımızda, gerek iç gerek dış zorluklar ve bütün bu sıkıntılar içinde ortaya çıkan bir ödül gecesindeyiz. Bu bağlamda ödül almayı hak etmiş tüm sanayicilerimizi yürekten kutluyorum. Bu ödül gecesi her açıdan çok önemli. Sanayimiz adına çok önemli, ülkemiz adına çok önemli. Biz sanayiciler her dönemde ekonominin moral motivasyonunun yüksekte tutmayı başarmışızdır. Çünkü dönem dönem ülkenin döviz oluşturan diğer sektörlerinde bir sıkıntı oluşsa da biz ihracatçı sanayiciler olarak çok şükür bu sıkıntıyı aşma noktasında görevimizi fazlasıyla yapıyoruz. İstihdamda bir sıkıntı oluşuyor, yine ihracatçımız ve sanayicimiz bu stratejik konudaki rolünü fazlasıyla yapıyor. Vergiye baktığımızda kamu maliyesinin yanında yine sanayicimiz var. Yatırımlara bakıyoruz diğer sektörlerde bir durma var ama sanayinde durmak yok. Bütün bunların ışığında bakıyoruz ki sanayici ekonomimize her zaman olduğu gibi öncü görevini yapıyor. Bu ülke sanayiden aldığı payı hiç bir sektörden almıyor.”

Bahçıvan

İSO Başkanı Erdal Bahçıvan
İSO Başkanı Erdal Bahçıvan

ödül gecesinde yeni nesillerin sanayinin içine çekilmese noktasındaki düşüncelerini de paylaştı ve şöyle dedi:

“Altını çizerek söylemek istiyorum. Birinci neslin yanında ikinci nesli gördük ve bugün artık gururla görüyoruz ki artık sanayiciliğe üçüncü nesil de aday. Çünkü bugün burada birçoğunun büyükleri ile birlikte bu ödüllerde paylarının olduğunu ve birlikte bu ödülleri hak ettiğini görüyoruz. İşte bu bizim en büyük zenginliğimiz. Sanayimiz gençlerle ne kadar birleştirilebilirse, sanayimizin geleceği o kadar parlak olacak. Sizleri kutluyorum, inşallah sizlerin bu aşkı teşviklerle desteklenerek Türkiye’yi çok daha iyi noktalara getirecektir.”

Ekonomi Bakan Yardımcısı Fatih Metin
Ekonomi Bakan Yardımcısı
Fatih Metin

Gecede Ekonomi Bakan Yardımcısı Fatih Metin de bir konuşma yaparak başarılı ihracatçılara ödül takdim etti. Konuşmasında Ekonomi Bakanlığı olarak her zaman ihracatçının yanında olduklarının altını çizen Metin şunları söyledi:

“Son dönemde dünyada ticaretin kuralları değişiyor. Global büyüme ve ticaret yavaşlıyor. Yine de bu ortamda ülkemizin 2,9 büyümesi çok önemlidir. Türkiye’nin her türlü terör saldırısına rağmen yakalamış olduğu bu başarı göz ardı edilmemeli. Yeterli mi, değil. Yine de burada bu başarının en büyük mimarları olarak sizleri kutluyorum ve daha çok çalışmalı ve başarmalıyız diyorum. Biz de Bakanlık olarak ülkemize yeni pazarlar ve ihracatçılar kazandırmak için desteklerimize devam edeceğiz, AR-GE ve inovasyon çalışmalarına destek vereceğiz.”

TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi
TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi

Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi de katıldığı ve bir konuşma yaptığı gecede ihracatçıların bu yıl ilk kez yeşil pasaport almaya başladığını hatırlattı ve bu yıl ihracatçıya çok daha ciddi ve güçlü desteklerin bulunduğunu, bu çerçevede bunun semeresini de yılın ilk üç ayında aldıklarını söyledi. Büyükekşi, “İlk üç ayda ihracatta bir atılım yaparak bu teşviklerin karşılığını verdik. Yüzde on artış sağladık. Bizim çabamız ve hedefimiz bu yıl tüm sektörlerimizde bir artış sağlayabilmek” şeklinde konuştu.

İhracatın Metalik Yıldızları Gecesinde Başarılı 71 İhracatçı Ödüllendirildi 01