İkitelli Sanayicileri, İş Yargısında Uzlaşma Kültürü Hakkında Bilgilendirildi

  • Diğer Haberler
osb-bilgilendirme-02

İstanbul Sanayi Odası (İSO), İkitelli Organize Sanayi Bölgesi işbirliği ile 16 Nisan 2016 cumartesi günü, "İş Yargısında Uzlaşma Kültürü, İspat Yükü ve Deliller" başlıklı bir seminer gerçekleştirdi.

İstanbul Anadolu 4. İş Mahkemesi Hakimi İbrahim Halil Şua'nın verdiği seminerin açılış konuşmalarını İkitelli OSB Başkanı Vekili ve İSO 22. Grup Plastik Ambalaj ve İnşaat Malzemeleri Sanayii Meslek Komitesi Başkan Yardımcısı Şaban Gülbahar ile İSO Genel Sekreter Yardımcısı Hikmet Baltacı yaptı. Çalışma hayatında işveren işçi arasında yaşanan sorunlar ve çözüm önerileri hakkında bilgi verilen seminere sanayiciler yoğun ilgi gösterdi.

İkitelli OSB Başkanı Vekili ve 22. Grup Meslek Komitesi Başkan Yardımcısı Şaban Gülbahar
İkitelli OSB Başkanı Vekili ve
22. Grup Meslek Komitesi
Başkan Yardımcısı Şaban Gülbahar

Şaban Gülbahar açılış konuşmasında işverenler için son derece önemli olan iş yargısında uzlaşma kültürü konusunda seminer düzenlenmesinden duyduğu memnuniyeti ifade etti. İSO adına açılış konuşmasını yapan Genel Sekreter Yardımcısı Hikmet Baltacı ise konuşmasında İSO Yönetim Kurulu'nun üyelerine çok daha yakın olma anlayışının gereği olarak düzenledikleri bölgesel toplantıların bu etkinlikle birlikte on dördüncüsünü gerçekleştirdiklerini belirtti ve bu toplantılarda yoğun bir ilgi ve katılımın olmasının bu anlamda çok isabetli bir iş yaptıklarını ortaya koyduğunu ve bu nedenle bu toplantıların bundan sonra da devam edeceğini söyledi.

İSO Genel Sekreter Yardımcısı Hikmet Baltacı
İSO Genel Sekreter Yardımcısı
Hikmet Baltacı

Açılış konuşmalarının ardından seminerde konuşan İstanbul Anadolu 4. İş Mahkemesi Hakimi İbrahim Halil Şua, çalışma hayatında işveren işçi ilişkilerinde ihtilafların önlenmesi ve yaşanan sorunların çözümünde; iş yargılamasının özellikleri, işleyişi ve anlaşmazlık konuları ile ispat yükü ve delillerin öğrenilmesine yönelik bilgi verdi. Şua "Ülkemizde sanayinin gelişmesine paralel olarak iş davalarında her yıl önemli artış görülmektedir. Adliyelerde yeni iş mahkemeleri kurulmasına ve Yargıtay'daki iş dairelerinin sayısının artırılmasına rağmen, aşırı iş yükü nedeniyle davalar uzamakta, kanunda belirlenen sürelerde sonuçlanamamaktadır. Uzlaşma kültürünün çalışma hayatında yer bulması için tarafların anlaşmazlık konularını ispat yükü ve delillerini bilmesi gerekmektedir" şeklinde konuştu.