İktisadi Araştırmalar Vakfı Yönetimi İSO Başkanı Bahçıvan’ı Ziyaret Etti

  • Diğer Haberler
iktisadi-arastirma-vakfi-ziyaret-01

Türkiye’nin ekonomik, sosyal, mali sorunlarını araştırmak ve bunlara çözüm önerileri geliştirmek amacıyla temeli 1962 yılında atılan İktisadi Araştırmalar Vakfı’nın (İAV) yönetimi, İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan’a nezaket ziyaretinde bulundu. Vakfın Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ahmet İncekara başkanlığındaki heyetin İSO’nun Tepebaşı’ındaki binasında gerçekleştirdiği ziyarette iki kurum arasında hangi alanlarda işbirliklerinin geliştirilebileceği üzerinde duruldu. Gerek dünya ve gerekse Türkiye ile ilgili güncel ekonomik durumun değerlendirmesi yapıldı.

İAV kurulduğu tarihten bu yana, 55 yıldır ülkemizde yürüttüğü ekonomik, sosyal, finansal ve mali konulardaki araştırma, konferans, seminer ve proje bazlı çalışmalarını AB ve Balkan ülkeleri ile Türki Cumhuriyetlerinde de gerçekleştiriyor. Vakıf, ülkemizin ve toplumun karşı karşıya bulunduğu ekonomik ve sosyal sorunlara çözüm seçenekleri oluşturmak ve illerin ekonomik kalkınmasına katkıda bulunmak hedefiyle bilimsel metotlara dayalı çeşitli araştırmalar ve projeler yürüten bir düşünce merkezi olarak biliniyor.

Vakıf Yönetiminin İSO Başkanı Bahçıvan’a yaptığı ziyarette Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ahmet İncekara’ya Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Halil Çiftçi, Yönetim Kurulu Üyesi Eşref Dikmen ve Genel Sekreter Nahit Özen de eşlik etti.