İngiltere’nin Türkiye Ticaret Elçisi Lord Robin Janvrin İstanbul Sanayi Odası’nı Ziyaret Etti

ingiltere-ticaret-01

İngiltere’nin Türkiye Ticaret Elçisi Lord Robin Janvrin, İstanbul Sanayi Odası’nı ziyaret etti. İSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İrfan Özhamaratlı tarafından Odakule’de ağırlanan heyette İngiltere’nin İstanbul Başkonsolusu Judith Slater ve İngiltere’nin Ankara Büyükelçiliği Ticari Ataşesi David Machin yer aldı. Görüşmeye İSO Meclis Üyeleri Süleyman Orakçıoğlu ve Gökhan Turhan da katıldı.

Ziyarette, Brexit süreci ve son gelişmeler ele alındı, İngiltere ve AB arasında devam eden müzakereler hakkında bilgilendirme yapıldı. Ayrıca, Türkiye ve İngiltere arasında devam eden Serbest Ticaret Anlaşması görüşmeleri hakkında taraflar arasında bilgi alışverişinde bulunuldu. Türkiye ekonomisi ve sanayisinin Brexit süreci ve sonrasında İngiltere ile süregelen iş birliğinin artırılması ve geliştirilmesi atılacak adımların görüşüldüğü toplantıda İSO’nun iki ülke arası ticari ilişkileri geliştirmeye yönelik her türlü iş birliğine hazır olduğu aktarıldı.