İSO, 1 Ocak’ta Başlayacak E-Tebligat Hakkında İSTOÇ'lu Sanayicileri Bilgilendirdi

  • Diğer Haberler
istoc-etebligat-02

İstanbul Sanayi Odası (İSO), 1 Ocak 2016’da yürürlüğe girecek E-Tebligat uygulaması ile ilgili bir bilgilendirme toplantısı düzenledi. İSTOÇ’ta gerçekleştirilen ve ev sahipliğini İSO Yönetim Kurulu Üyesi ve İSTOÇ Yönetim Kurulu Başkanı Nahit Kemalbay’ın yaptığı toplantıda İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığı Usul Grup Müdürü Halil Sencar katılımcılara uygulama hakkında bilgi verdi.

Açılış konuşmasını yapan Nahit Kemalbay İSTOÇ hakkında bilgiler verdi. Kemalbay, İSO olarak üyelere ve topluma daha yakın olmak yönünde çalışmalar yaptıklarını söyledi. İstanbul Anadolu yakasında Ümraniye’de ve Avrupa yakasında Yenibosna’da temsilcilikler açtıklarını hatırlatan Kemalbay, üyelerin hizmetlerin büyük bölümünü bu temsilciliklerden karşılayabildiklerini kaydetti.

İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığı Usul Grup Müdürü Halil Sencar
İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığı
Usul Grup Müdürü Halil Sencar

İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığı Usul Grup Müdürü Halil Sencar ise E-Tebligat sistemini anlattı ve sistemi kullanabilmek için başvuru aşamalarını açıkladı. Sistemin avantajları ile ilgili katılımcılara bilgi veren Sencar, sisteme kayıt yaptırmayanların özel usulsüzlük cezası ile karşılaşacağını hatırlattı.

İSO Sanayi Şubesi Müdürü Mehmet Çavdar
İSO Sanayi Şubesi Müdürü
Mehmet Çavdar

İSO Sanayi Şubesi Müdürü Mehmet Çavdar da konuşmasında İSO’nun verdiği temel hizmetler olan üyelik işlemleri, kapasite raporu düzenlenmesi, muhtelif ekspertiz raporları ve belgeler, yatırım teşvik belgeleri, dış ticaret dolaşım belgeleri gibi hizmetler hakkında bilgiler verdi.