İSO, AR-GE ve Tasarım Merkezi Tanıtım ve Bilgilendirme Toplantıları Düzenledi

arge-tasarim-merkezleri-02

İstanbul Sanayi Odası (İSO), Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı işbirliği ile AR-GE ve Tasarım Merkezleri Tanıtım ve Bilgilendirme Seminerlerini gerçekleştirdi. 17 Kasım 2016 tarihinde aynı gün içinde iki farklı yerde gerçekleştirilen etkinliğin ilki İSO Yönetim Kurulu Üyesi Nahit Kemalbay’ın katılımıyla İSTOÇ Ticaret Merkezi Yönetim Binası’nda, ikincisi ise İMES Sanayi Sitesi’ndeki KOSGEB İstanbul Anadolu Yakası Müdürlüğü’nde yapıldı. Firma sahiplerinin, üst düzey yöneticilerin, CTO’ların, CFO’ların, AR-GE sorumlularının, ÜR-GE sorumlularının, finans sorumlularının ve muhasebeden sorumlu firma yetkililerinin yer aldığı eğitime İSTOÇ’ta 40, İMES’te 92 kişi katıldı.

Eğitimde Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Uzmanı Ekrem Türker Fidan tarafından AR-GE ve tasarım merkezlerine sağlanan destekler ve başvuru süreçleri ve Türkiye’de yenilik ekosisteminin gelişimi konularında bilgiler verildi. Katılımcılar AR-GE ve tasarım merkezleri konusunda merak ettiklerini daha sonra Fidan’a sorma imkanı buldu. Ardından dokuz firma ile bakanlık yetkilileri arasında bire bir görüşmeler gerçekleştirildi.