İSO Başkanı Bahçıvan, Hazır Beton Birliği’nin Düzenlediği İftara Katıldı

  • Diğer Haberler
hazir-beton-birligi-iftar-02

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB), düzenlediği iftarda sektörün temsilcilerini bir araya getirdi. Aynı zamanda Avrupa Hazır Beton Birliği (ERMCO) Yönetim Kurulu Başkanı da olan Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Işık’ın ev sahipliğinde Cemile Sultan Korusu’nda gerçekleşen iftara İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan da katıldı.

İftarda bir konuşma yaparak Ramazan’ın kalplere doldurduğu sevgi ve huzurdan söz eden İSO Başkanı Erdal Bahçıvan, bu mübarek aylarda ortaya çıkan hoşgörünün, paylaşmanın, birliğin ve beraberliğin, ülkemizin en çok ihtiyaç duyduğu duygular olduğunu vurgulayarak bunun daim olmasını diledi. Konuşmasında hazır beton sanayiinin Türkiye’yi yurtdışında temsil eden en önemli sektörlerden biri olduğuna değinen Bahçıvan, Türkiye açısından hazır betonun, son yıllardaki üçüncü köprüden dünyanın en büyük havalimanına, körfez geçişinden otoyollara kadar dev yatırımlara sunduğu katkıyla bir medeniyet sektörü olduğunu vurguladı. Önümüzdeki beş on yıllık süreçte hazır betonun en fazla kullanıldığı ülkelerden birinin Türkiye olacağını öngören Bahçıvan, sektörün yeni yatırımlardaki işlevinin ne kadar değerli olduğunu dile getirdi.

Gecede konuşan THBB Başkanı Yavuz Işık da hazır beton sektöründe 540 firmanın faaliyet gösterdiğini ve THBB üyesi olan 88 firmanın 351 tesisiyle toplam üretimin yüzde 65’ini karşıladıklarını söyledi. 2016 yılını 109 milyon metreküp üretimle kapatan sektörün cirosunun 16 milyar TL’ye ulaştığı bilgisini veren Işık, Beton Fuarı ve Kongrelerinde hazır beton, çimento, agrega ve makine sektörlerini bir araya getirdiklerini ifade etti. Yavuz Işık, “THBB'yi ve sektörümüz başta olmak üzere inşaat sektörü bileşenlerini hep daha iyi imkânlarla ve etkinliklerle buluşturmak için çalışıyoruz. Bu nedenle, 2018 senesinde cesur bir adım atıyor ve fuarımızı İzmir'de gerçekleştiriyoruz” dedi.