İSO Başkanı Bahçıvan, İTÜ’nün Yeni Rektörü Koyuncu’yu Ziyaret Etti

  • Diğer Haberler
itü-ziyaret-02

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, İstanbul Teknik Üniversitesi’nin görevine yeni başlayan rektörü Prof. Dr. İsmail Koyuncu’ya nezaket ziyaretinde bulundu. İSO Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Tacir’in de katıldığı İTÜ’nün Ayazağa Kampüsü’nde gerçekleşen görüşmede iki kurumun geçmişten bu yana süre gelen uyumlu ve verimli iş birliği projeleri üzerinde duruldu, yeni dönem için karşılıklı fikir alışverişi yapıldı.

Ziyarette iki kurum arasında yıllardır süregelen uyumlu iş birliğinin özellikle üniversite sanayi iş birliğinin örnek modellerinden birisi olduğu ve farklı projelerle sürmesi gerektiği üzerinde durulurken, bu projelerin öncelikle sürdürülebilirlik odaklı olması gereğinden söz edildi. Görüşmede eğitim ve staj konusunda iş birlikleri ve meslek liselerine dönük projelerin ortağı olan İTÜ ile bu verimli çalışmalarının devamı konusunda fikir birliğine varılırken, temel olarak verimli bir toplantı gerçekleşti.

Türkiye sanayisinin gelişimi için üniversite-sanayi iş birliğinin nasıl daha verimli bir seviyeye getirilebileceğine ilişkin değerlendirmelerin de yapıldığı ziyarette, sanayinin nitelikli ve kaliteli üretimi ile teknolojik seviyesinin ve verimliliğinin artırılabilmesinin yolunun üniversiteler ile yoğun iş birliğinde olduğu konusunda fikir birliğine varıldı. Önümüzdeki döneme ilişkin iki kurum arasında yeni iş birliği alanlarının oluşturulabilmesi için neler yapılabileceği üzerinde de duruldu.