İSO Başkanı Bahçıvan, Tunus Başkonsolosu Malek’i Ağırladı

tunus-baskonsolos-ziyaret-01

Tunus’un İstanbul Başkonsolosu Hedi Malek, İstanbul Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan’a bir nezaket ziyaretinde bulundu. Odakule’de yapılan görüşmede Türk sanayi ve iş dünyasının Tunus’a yatırım ve ihracat ile Tunuslu iş insanları ile birlikte iş yapmalarını kolaylaştırıcı hangi adımların atılabileceği konuşuldu. Erdal Bahçıvan, Türkiye ile Tunus ilişkilerinin tarihi bir geçmişi olduğunu, son yıllarda iki ülke arasındaki ticaret hacminin düzenli bir şekilde geliştiğini ancak Tunus tarafından son zamanlarda bazı ürün gruplarının ithalatına uygulanan gümrük vergileri ile iki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerdeki bu olumlu seyrin olumsuz etkilenmemesi gerektiğini vurguladı. Tunus Başkonsolosu da yaşanan bazı ekonomik sıkıntılar nedeniyle Tunus’un ithalatı azaltıcı bazı önlemler aldığını ve söz konusu gümrük vergilerinin yalnızca Türkiye için değil tüm ülkeler için uygulandığını belirtti. Görüşmede, iki ülke arasındaki ticaret ve yatım hacminin daha yukarılara çıkarılabilmesi için atılacak adımlar noktasında kurumların her zaman destekleyici ve teşvik edici bir rol üstlenmeleri gerektiği dile getirildi. Bunun için bundan böyle iki kurum arasında işbirliğinin güçlendirilmesi ve güçlü iletişim kanalları kurması gerektiği vurgulandı.