İSO Başkanı Erdal Bahçıvan BATİAD Yönetimini Ziyaret Etti

  • Diğer Haberler
batiad-ziyaret-02

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, Bayrampaşa Tekstilci ve Sanayici İş Adamları Derneği (BATİAD) Yönetimine nezaket ziyaretinde bulundu. BATİAD’ın, Bayrampaşa’da bulunan merkezinde gerçekleşen ve BATİAD Başkanı Aydın Erten ev sahipliğinde gerçekleşen ziyarete, Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner de katıldı.

İSO Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Özhamaratlı’nın da yer aldığı ziyarette BATİAD Başkanı Erten ilçe ekonomisinde aldıkları rol, yarattıkları istihdam ve oluşturdukları ekosistem hakkında bilgi verdi. Tekstilciler olarak en büyük sıkıntılarının vasıflı eleman bulmakta yaşadıkları zorluk olduğunu dile getiren Erten, bu sorunu çözmek için İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile yakın temas içinde olduklarını ve bölgelerindeki meslek liselerinden yararlanmak istediklerini söyledi.

İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan bu konuda İSO’nun çalışmalarından ve okul sanayi işbirliği modelinden söz ederek; bölgedeki meslek liselerinin formasyonunun buradaki sektörlere uygun hale getirilmesi gerektiğinin altını çizdi. Bayrampaşalı sanayicileri bu konuda yönlendiren ve bunun için Milli Eğitim Bakanlığı ile yoğun bir şekilde görüşmelerini öneren Bahçıvan, İSO olarak da bu konudaki her türlü girişimlerinin yanında olacaklarını söyledi. Bahçıvan “Tekstil, triko, konfeksiyon gibi mütevazı sektörlerimiz için bir çalışma yapılarak bölgenizde bulunan 13 meslek lisesini bölgedeki sanayiyi ilgilendiren konulara yönelik olarak formatlamak gerekir” dedi.

İSO Başkanı Erdal Bahçıvan BATİAD Yönetimini Ziyaret Etti

Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner de bu konuda en büyük sıkıntılarının dört yıllık üniversite mezunlarına istihdam yaratmak olduğunu dile getirdi ve meslek liselerinin özendirilmesi gereğinin altını çizdi.

BATİAD Başkanı Erten, faaliyetlerinden söz ederken Milli Eğitim Bakanlığı ile yaptıkları protokolden söz etti. Meslek liselerindeki öğrencilerin ihtiyaç halinde eğitimleri çerçevesinde sektörlerinde istihdam edilmesi konusunda epeyce yol aldıklarını söyleyen Erten, özellikle Ekonomi Bakanlığı’ndan aldıkları desteklerden söz ederek bu çerçevede yurt dışı fuarlarına yönelik çalışmalarını aktardı. Erten’in verdiği bilgilere göre BATİAD bu yıl UR-GE projesi kapsamında üyelerini hedef pazar olarak belirledikleri 10 ülkede çeşitli fuarlara götürecek.

Görüşme sırasında sanayinin İstanbul’daki yerleşimi ile ilgili karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu, bu konudaki gelişmeler değerlendirildi. Ziyarete katılan BATİAD yöneticisi ve Bayrampaşalı iş insanlarını da dinleyen İSO Başkanı Bahçıvan, özellikle finansmana erişim noktasında aktarılan sorunlar ile ilgili olarak da sanayicilere bir an önce ihracat kanallarını oluşturarak Türk Eximbank kredilerine ulaşmalarını önerdi.