İSO Enerji İhtisas Kurulu, EPDK Elektrik Piyasası Dairesi Başkanı Ulutaş'ı Ağırladı

  • Diğer Haberler
enerji-ihtisas-kurulu-02

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Enerji İhtisas Kurulu’nun sekizinci toplantısı İSO Yönetim Kurulu Üyesi ve Enerji İhtisas Kurulu Başkanı Nurhan Kaya ev sahipliğinde İSO ana binada gerçekleşti. Kurul’a Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Elektrik Piyasası Dairesi Başkanı Hacı Ali Ulutaş konuk oldu.

Toplantının açılış konuşmasını yapan İSO Yönetim Kurulu Üyesi ve Enerji İhtisas Kurulu Başkanı Nurhan Kaya, enerji piyasamızda önemli değişikliklerin yaşandığı bir yılı geride bırakmak üzere olduklarını söyledi. Kaya, yakın gelecekte yerli ve yenilenebilir enerji kaynaklarının daha fazla ön planda olacağını ifade etti. Bu kapsamda, İSO olarak yenilenebilir enerjiye büyük önem verdiklerini belirten Kaya, özellikle sanayicilerin bu kaynaklara yönelik yatırımlarının artmasının ve bu yatırımların önündeki teknik ve bürokratik engellerin kaldırılmasının önemine değindi.

Kaya konuşmasında, enerji projelerinin ön lisans sürecinde şirketlerin ortaklık yapılarında değişiklik yapılamamasının ve uzun bürokratik sürecin şirketleri bazı durumlarda zor duruma soktuğuna ve bu alanda iyileştirmeler yapılmasının gerekliliğine de işaret etti. Kaya ayrıca sanayicilerin elektrik tedarikinde karşılaştıkları altyapısal sorunlar nedeniyle ciddi sıkıntılar yaşadıkları, hem zaman hem de maddi kayıplarla karşı karşıya kaldıklarından hareketle, hem dağıtım hem de iletim altyapısının iyileştirilmesine yönelik düzenlemelerin yapılmasına vurgu yaptı.

EPDK Elektrik Piyasası Dairesi Başkanı Hacı Ali Ulutaş ise konuşmasında, sanayiciler başta olmak üzere tüketicilerin yaşadığı tüm bu sorunların EPDK tarafından bilindiğini söyledi. Ulutaş, üretici, tüketici ve dağıtıcılar başta olmak üzere tüm paydaşların menfaatini gözetecek şekilde bir piyasa oluşması için çalıştıklarını belirtti. Bu kapsamda, elektrikte üretim faaliyetinin tabana yayılması ilkesine ve gerçekten elektrik tüketimi olan tüketicilerin yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanmalarının önemine inandıklarını dile getiren Ulutaş, yatırım sürecini kolaylaştırmaya ve bürokrasiyi azaltmaya yönelik mevzuat çalışmaları yürüttüklerini ekledi.