İSO, HORIZON 2020 için Uygulamalı Proje Hazırlama Eğitimi Gerçekleştirdi

  • Diğer Haberler
horizon-2020-egitimi-02

İstanbul Sanayi Odası (İSO) bünyesinde faaliyet gösteren Avrupa İşletmeler Ağı İstanbul Merkezi tarafından profesyonellere yönelik olarak Horizon 2020 Programı’na yönelik Uygulamalı Proje Hazırlama Eğitimi düzenlendi. 16-17 Kasım 2016 tarihlerinde Richmond Otel’de yapılan ve 18 katılımcının yer aldığı eğitime sanayi firmalarının AR-GE yöneticileri, proje sorumluları ve araştırmacılar katıldı.

İki gün süren ve PROGEDA firması eğitimcileri olan Gamze Kozanoğlu ve Pınar Demirekler Burat tarafından verilen iki günlük eğitimde AR-GE faaliyetlerine sağlanan fonlar, H2020 Programı, konsorsiyumun oluşturulması, örnek projelerin incelenmesi, proje başvuru dokümanının incelenmesi ve başvuru süreci konuları işlendi. Bunun yanında çağrı dokümanlarının incelenmesi, proje ön planı oluşturma ve ortak arama-bulma konularında uygulamalı çalışmalar yapıldı.

Türkiye’de koordinasyonu TÜBİTAK tarafından gerçekleştirilen Horizon 2020 Programı, 70 milyar euro’luk bütçesiyle, Avrupa’nın küresel rekabet edebilirliğini güçlendirmeyi amaçlayan, 2014-2020 yılları arasında yürürlükte olacak AB Araştırma ve Yenilik Çerçeve Programıdır. 2007-2013 döneminde yürütülen AB 7. Çerçeve Programı’nın devamı olan bu program sayesinde, Avrupa’da yeni büyüme ve istihdam olanaklarının yaratılması hedefleniyor. Horizon 2020 Araştırma ve Yenilik Çerçeve Programı ile araştırmanın güçlendirilmesi, yeniliğin teşvik edilmesi ve bilim insanları ile KOBİ’lerin ve büyük ölçekli sanayi şirketlerinin AB destekli projeler için fon almasının kolaylaştırılması planlanıyor.