İSO, İşyerlerinde Covid-19 ve Salgınla Mücadele Semineri Düzenledi

  • Diğer Haberler
covid-19-manset-03

İstanbul Sanayi Odası (İSO), üretimin eski gücüne dönmesi için azami çaba göstermeye devam ediyor. İSO bu kapsamda çalışanlar için işyerlerinde sağlık ve hijyen önlemlerinin belirli bir standart çerçevesinde alınması için online olarak başlattığı eğitim seminerlerinin ikincisin gerçekleştirdi.

İstanbul Sanayi Odası olarak “İSO Covid-19 Özelinde Salgın Hastalıklarla Mücadele Standardı ve Uygulanması” projesinin ilk semineri Mayısın son haftasında yapılmıştı.

Projenin, 5 Haziran 2020 tarihinde video konferans yöntemiyle gerçekleşen “Çalışanların İşyerine Ulaşımı ve İşyerine Giriş Uygulamaları” ikinci eğitimine de İSO Meslek Komitesi üyeleri, firmaların kalite güvence sistemi yöneticileri ile İş Sağlığı Güvenliği uzmanları yoğun ilgi gösterdi.

Vehbi Canpolat
İSO Yönetim Kurulu Üyesi
Vehbi Canpolat

İSO Yönetim Kurulu Üyesi Vehbi Canpolat moderatörlüğünde gerçekleşen seminerde, İSG Uzmanı Hamit Kürşat Demiryürek konuyla ilgili eğitici ve ayrıntılı bir sunum yaptı. Bu sunum sonrasında gelen soruları Yıldız Teknik Üniversitesi Kimya-Metalürji Fakültesi Biyomühendislik Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Mehmet Pişkin ile Op. Dr. Cüneyt Şelli birlikte yanıtladı.


Prof. Dr. Mehmet Burçin Pişkin

Seminerin açılışında konuşan Vehbi Canpolat, geçen hafta gerçekleşen toplantıda “Yeni Normal”e geçişte işyerlerinde sağlıklı çalışma ortamlarının oluşturulmasına yönelik önlemler ve bu konuda geliştirilecek sistem ve standartlar hakkında bilgi verildiğini hatırlattı. İSO olarak gelecek hafta Standardın işyerlerinde uygulamaya başlaması ve üyelerimizin büyük bir özveri ile hazırlanan çalışmadan en üst düzeyde fayda sağlamasını temenni ettiklerini söyledi.

Vehbi Canpolat ayrıca, yeni korona virüs salgının bittiği gibi bir algının yanlış olduğunu, yeni normalde en üst düzeyde hijyen önlemleri alınarak çalışanların sağlıklarının korunmasının önemine değindi. Standardı hazırlayan ekibin farklı uzmanlıklara sahip olmasının çalışmaya bütüncül bir bakış açısı getirdiğini ve bilgilendirme eğitimlerine her hafta devam edeceklerini, bu kapsamda gelecek hafta da tüm dokümantasyon hakkında bilgi verileceğini hatırlattı.


İSG Uzmanı Hamit Kürşat Demiryürek

İSG Uzmanı Hamit Kürşat Demiryürek, yaptığı eğitim sunumunun başında alınacak önlemleri işverenler ve çalışanlar olarak ikiye ayırarak belirlediklerini ifade ederek söze başladı. Servise semptom gösterdiği için binmeyen veya alınmayan personelin aynı gün içerisinde başvurduğu sağlık kuruluşunda yapılan muayene ve sonucunu Covid-19 açısından değerlendirmesini ve hekim görüşünün yazılı olarak iş yeri hekimine göndermesinin gerektiğinin altını çizen Demiryürek, servis araçları, toplu taşıma ve özel araçlarla işyerine gelen personel için detaylı olarak alınması gereken önlemleri açıkladı. Akabinde çalışanların işyerine girerken uyması gerekenlere ilişkin sunum yapıldı.


Op. Dr. Cüneyt Şelli

Toplantının sonunda İSG Uzmanı Hamit Kürşat Demiryürek, Prof. Dr. Mehmet Burçin Pişkin ve Op. Dr. Cüneyt Şelli katılımcıların sorularını yanıtladı.

Eğitimde gerçekleştirilen sunum için lütfen bağlantıya tıklayınız.