İSO MESKOM Üyeleri, Gelir İdaresi Başkanlığı Yetkilileri İle Buluştu

  • Diğer Haberler
gelir-idaresi-baskanligi-02

İstanbul Sanayi Odası (İSO), vergi konularını görüşmek ve karşılıklı bilgi alışverişinde bulunmak üzere İSO Meslek Komiteleri (MESKOM) Üyeleri ile Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı yetkililerini bir araya getirdi.

İSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İrfan Özhamaratlı’nın ev sahipliğinde Swissotel’de gerçekleşen buluşmaya Gelir İdaresi Başkanlığı Başkan Yardımcıları Rıza Çelen ve Mahmut Sütcü, İstanbul Vergi Dairesi Başkanı Bekir Bayrakdar, Gelir Yönetimi Daire Başkanı Mehmet Arabacı, Grup Başkanı Fazıl Poyraz, Büyük Mükellefler Dairesi Başkanı Bülent Sarıgül, İstanbul Vergi Dairesi Başkan Yardımcıları Hakkı Sayan ve Rıza Bilgiç katıldı. İSO Meclis Katip Üyesi Kemal Akar’ın da iştirak ettiği toplantıya sanayiciler büyük ilgi gösterdi.

İSO Başkan Yardımcısı İrfan Özhamaratlı
İSO Başkan Yardımcısı
İrfan Özhamaratlı

İSO Başkan Yardımcısı İrfan Özhamaratlı, Gelir İdaresi Başkanlığı ile son iki yılda üçüncü toplantıyı gerçekleştirdiklerini söyledi. Özhamaratlı, bu toplantılarda konuşulan konuların karşılık bulduğunu memnuniyetle gözlemlediklerini dile getirerek İSO adına teşekkür etti. Daha önce gündeme getirdikleri KKDF’nin yüzde 6’dan 0’a çekildiğini hatırlatan Özhamaratlı bunun dışında Damga Vergisi Kanunu’nda yapılan değişiklikler ile ciddi düzelme sağlandığını ifade etti. Özhamaratlı bu toplantıda da başta KDV olmak üzere pek çok sektörün taleplerini dile getireceğini ve önümüzdeki dönemde bu sorunlara çözüm bulunacağını umduklarını dile getirdi.

Gelir İdaresi Başkan Yardımcısı Rıza Çelen
Gelir İdaresi Başkan Yardımcısı
Rıza Çelen

Gelir İdaresi Başkan Yardımcısı Rıza Çelen, vergiler ile ilgili yaşanan sorunlar hakkında İSO toplantılarında elde edilen sonuçlardan yasal düzenlemelerde faydalandıklarını söyledi. Vergi düzenlemeleri konusunda sanayicilere bilgiler veren Çelen, önümüzdeki dönemde bu toplantıdan elde ettikleri çıktıları dikkate alacaklarını kaydetti.

Gelir İdaresi Başkan Yardımcısı Mahmut Sütcü
Gelir İdaresi Başkan Yardımcısı
Mahmut Sütcü

Gelir İdaresi Başkanlığı Başkan Yardımcısı Mahmut Sütcü ise gerçekleştirilen toplantıdan dolayı İSO’ya ve katılımcı sanayicilere teşekkür etti. Sütcü, yapılan çalışmalar sonucu Bakanlar Kurulu kararı ile KDV içeriklerinin değiştirildiğini söyledi. KDV iadelerini hızlandırmak için Ankara’da iki ve İstanbul’da bir KDV ihtisas vergi dairesi kurduklarını belirten Sütcü, önümüzdeki dönemde bunların sayısını artıracaklarını ve KDV iadesinin yüzde 65’inin bu vergi dairelerinde yapılacağını ifade etti.

İstanbul Vergi Dairesi Başkanı Bekir Bayrakdar
İstanbul Vergi Dairesi Başkanı
Bekir Bayrakdar

İstanbul Vergi Dairesi Başkanı Bekir Bayrakdar, her sektördeki üretimleriyle ve yarattıkları katma değer ve ihracatla Türkiye ekonomisine katkı sunan İstanbullu sanayicilerle her zaman yakın bir diyalog içinde olduklarını söyledi. Bayrakdar, MESKOM Üyeleriyle yaptıkları bu toplantıdan çok faydalanacaklarını dile getirdi.

Toplantıda İSO Meslek Komiteleri Üyeleri, belirledikleri konu başlıklarını tek tek Gelir İdaresi Başkanlığı yetkililerine iletme fırsatı buldu. Toplantıda KDV, ÖTV, vergi ödeme kolaylığı, amortisman, gelir vergisi uygulamaları, kurumlar vergisi uygulamaları, AR-GE teşvikleri, damga vergisi, faturalama ve e-fatura, KKDF, vergi denetimleri, fon ile ilgili sorunlar, kıdem tazminatı, döner sermaye saymanlıkları, teminat mektupları ve vergi usul kanunu başlıkları ele alındı.

İSO MESKOM Üyeleri, Gelir İdaresi Başkanlığı Yetkilileri İle Buluştu