İSO, Özel İstihdam Büroları ve Geçici İş İlişkisi Semineri Düzenledi

  • Diğer Haberler
ozel-istihdam-burolari-01

İstanbul Sanayi Odası (İSO), esnek çalışma biçimlerinin öneminin artması üzerine, çalışma dünyasını bilgilendirmek amacıyla, “Geçici İş İlişkisi ve Özel İstihdam Bürolarının İşgücü Piyasasına Sağlayacağı Faydalar” konulu bir seminer düzenledi. Odakule’de düzenlenen seminere İSO üyelerinin yanı sıra firma sahipleri, üst düzey yöneticiler, CFO’lar, İK sorumluları, finans sorumluları, muhasebeden sorumlu firma yetkililerinden yoğun bir katılım oldu.

Seminerde İstanbul Üniversitesi İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Ekmekçi, “Dünyada ve Türkiye’de Geçici İş İlişkisi ve Değerlendirmeler” başlıklı bir sunum yaptı. Ekmekçi, geçici iş kavramının dünyada nasıl ortaya çıktığını ve Türkiye’ye nasıl yansıdığını verdiği örneklerle dile getirdi. Ardından İstanbul Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdür Yardımcısı Süleyman Çelik Özel İstihdam Bürosu, Geçici İşveren ve Geçici Çalışan Açısından Sürecin İşleyişi konulu bir konuşma yaptı. Çelik, geçici işçi statüsü ile ilgili hukuki altyapıyı açıklayarak geçici iş ilişkisi ile ilgili kanunda yer alan maddelerin uygulamada nasıl ele alındığını ayrıntılı olarak anlattı.

İSO, Özel İstihdam Büroları ve Geçici İş İlişkisi Semineri Düzenledi

Sonrasında Özel İstihdam Büroları Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Livio Manzini, özel istihdam bürolarının işgücü piyasasına katkıları konusunda bilgiler verdi. Manzini, hükümetin artan nüfus, artan genç işsizlik oranı, istihdam yaratma zorunluluğu ve kayıtdışı ekonomi gibi sorunların önüne geçmek istediğini; İş piyasasının ve iş dünyasının taleplerinin de buna eklenince ortaya çözüm olarak esnek işgücü kavramının doğduğunu anlattı. Manzini, sunumunda özel istihdam bürolarının kurulma süreci ve işlevlerini de açıkladı.

Konuşmaların ardından panelistler katılımcılardan gelen özel istihdam büroları ve geçici iş ilişkisi ile ilgili soruları yanıtladı.