İSO PGD Sektör Buluşmalarında, Asansör Sektörünün Güncel Konuları Ele Alındı

  • Diğer Haberler
pgd-asansör-02

İstanbul Sanayi Odası’nın (İSO) daha etkin ve verimli bir piyasa gözetim denetimi için gerçekleştirdiği PGD Sektör Buluşmaları toplantı serisi asansör sektörü ile devam etti. İSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sadık Ayhan Saruhan’ın başkanlığında video konferans olarak yapılan toplantıya Gümrük ve Dış Ticaret, İç Ticaret ve PGD Meclis Çalışma Grubu Başkanı Gökhan Turhan ve Metroloji ve Sanayi Ürünleri Güvenliği Genel Müdürü Mehmet Bozdemir ile asansör sektöründen sanayiciler ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yetkilileri katıldı. 


İSO Yönetim Kurulu Başkan
Yardımcısı
Sadık Ayhan Saruhan

İSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sadık Ayhan Saruhan, toplantıda İSO’nun Gümrük ve Dış Ticaret, İç Ticaret ve PGD Meclis Çalışma Grubu faaliyetleri kapsamında yer alan ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile 2019 yılında başlatılan piyasa gözetim ve denetimine ilişkin çalışmaların ve bu çerçevede gerçekleştirilen sektörel toplantıların PGD faaliyetlerinin daha da etkin hale gelmesindeki önemini vurguladı.

Gümrük ve Dış Ticaret, İç Ticaret ve PGD Meclis Çalışma Grubu Başkanı Gökhan Turhan; PGD faaliyetlerinin sanayicimizin haksız rekabetle karşı karşıya kalmaması için çok önemli olduğunu, denetim faaliyetlerinin iki sac ayağı olan gümrük denetimleri ile PGD faaliyetlerinin eşgüdüm içerisinde gerçekleştirilmesi gerektiğini belirtti.


Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı
Metroloji ve Sanayi Ürünleri
Güvenliği Genel Müdürü
Mehmet Bozdemir

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Metroloji ve Sanayi Ürünleri Güvenliği Genel Müdürü Mehmet Bozdemir ise yaptığı açılış konuşmasında, Bakanlık olarak asansör sektöründe piyasa gözetim ve denetimine ciddi önem verdiklerini ve sektöre yönelik PGD Yönetmeliğinde değişiklik yaptıklarını, bu toplantının yeni yönetmelik hakkında bilgilendirmeleri de içerdiğinden sanayicilerimiz için öneminin bir kat daha arttığını ifade etti.

İSO Gümrük ve Dış Ticaret, İç Ticaret ve PGD Meclis Çalışma Grubu Başkanı Gökhan Turhan; PGD faaliyetlerinin sanayicimizin haksız rekabetle karşı karşıya kalmaması için çok önemli olduğunu, denetim faaliyetlerinin iki sac ayağı olan gümrük denetimleri ile PGD faaliyetlerinin eşgüdüm içerisinde gerçekleştirilmesi gerektiğini belirtti.

Toplantıda, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yetkilerince; Asansör Sektöründe Piyasa Gözetimi ve Denetimi Faaliyetleri ve yeni yönetmelik ile gelen değişiklikler, 7223 Sayılı Ürün Güvenliği ve Teknik Düzenlemeler Kanun konularında sunumlar yapıldı. Toplantı katılımcıların soru, görüş ve önerilerinin aktarılması ile tamamlandı.