İSO Sürdürülebilirlik Günleri Eğitim Serisinde Sürdürülebilirlik Yönetişimi ve Raporlaması Ele Alındı

sürdürülebilirlik-manset-02

İstanbul Sanayi Odası’nın (İSO) sürdürülebilirlik konusunda farkındalık yaratmak için başlattığı “İSO Sürdürülebilirlik Günleri" eğitim serisi Sürdürülebilirlik Yönetişimi ve Raporlaması Web Eğitimi ile devam etti. Şişecam Topluluğu Sürdürülebilirlik Direktörü Bahar Ubay Güçlüsoy'un konuşmacı olarak yer aldığı eğitimde sürdürülebilirlik alanında paydaşların nasıl iş birliği içinde çalışması gerektiğine yönelik bilgiler paylaşıldı.

Güçlüsoy, başarı için çevresel, sosyal ve yönetişim ile ilgili konulara dair tutarlı hedeflerin belirlenmesi gerektiğini söyledi. Güçlüsoy, ödüllendirme mekanizmalarının sürdürülebilirlik ile ilişkilendirilmesinin de ayrı bir motivasyon kaynağı olduğuna değindi. Yönetim Kurullarının değişime liderlik etmesi gerektiğini belirten Güçlüsoy, şirketlerin özellikle toplum ve çevre olmak üzere dış paydaşlarını etkin bir biçimde bu modele entegre etmesi gerektiğini ifade etti. Sürdürülebilir şirketlerin, şirket stratejilerini sürdürülebilir kalkınma amaçları ile ilişkilendirmesinin önemine değinen Güçlüsoy, şirketlerin raporlama konusunda şeffaflık ilkesini benimsemesi gerektiğini dile getirdi. Güçlüsoy, bu noktada söz konusu şirketlerin, entegre raporlamayı sürdürülebilirlik yönetimlerini iyileştirmek için dönüştürücü bir araç olarak kullanabileceğini ekledi.

Sunumun ardından izleyicilerden gelen sorular Güçlüsoy tarafından yanıtlandı.