İSO Yönetimi Savunma Sanayi Fuarı IDEF’i Ziyaret Etti

  • Diğer Haberler
IDEF-savunma-fuari-02

Türkiye’nin en büyük uluslararası etkinliklerinden biri olan ve Cumhurbaşkanlığı himayesinde kapılarını 9 Mayıs’ta ziyaretçilerine açan Uluslararası Savunma Sanayii Fuarlarının 13’üncüsü IDEF İstanbul Sanayi Odası (İSO) yönetimi tarafından da ziyaret edildi.

Fuarda incelemelerde bulunan Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan ve İSO Yönetim Kurulu Başkanı Yardımcısı Adnan Dalgakıran, fuar alanında Milli Savunma Bakanı Fikri Işık ile buluşarak kısa bir süre sohbet etti.

Bahçıvan ve Dalgakıran, İSO Meclis Başkan Yardımcısı Hasan Büyükdede’nin Başkanlığını yaptığı Saha İstanbul’un standı başta olmak üzere, fuarın önde gelen firmalarının stantlarını gezdi. Son yılların en önemli Türk Savunma Sanayi Projelerine imza atan Aselsan platformunda detaylı incelemelerde bulunan Bahçıvan, özellikle Hürkuş-C ve T-129 Atak projelerini inceledi. İSO Yönetimi, ayrıca son yıllarda önemli projelerde adını duyuran Kale Grubu’nun da standında incelemelerde bulundu.

İSO Yönetimi Savunma Sanayi Fuarı IDEF’i Ziyaret Etti 02

İSO Yönetimi Savunma Sanayi Fuarı IDEF’i Ziyaret Etti 03

İstanbul Büyükçekmece TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezinde, 9-12 Mayıs tarihleri arasında yer alacak olan IDEF, son dönemlerde büyük bir ivme kazanan Türk Savunma Sanayii etkinliklerinin dünyaya açılan penceresi olarak her seferinde daha büyük bir ilgi odağına dönüşüyor. Ayrıca Milli Savunma Bakanı Fikri Işık’ın da katılımıyla yapılan imza töreniyle birlikte, Türkiye Cumhuriyeti ve Pakistan Savunma Bakanlığı ile arasında bir dizi askeri anlaşma yapıldı.

Bu yıl 13’üncüsü düzenlenen etkinlik için de, bugün itibariyle 156 ülke Milli Savunma Bakanı, 105 ülke Savunma Sanayii Müsteşarı, 14 ülke Milli Savunma Bakan Yardımcısı, 7 ülke MSB Müsteşarı, 23 ülke Genelkurmay Başkanı, 11 ülke Kara Kuvvetleri Komutanı, 29 ülke Hava Kuvvetleri Komutanı ve 8 ülke Jandarma Genel Komutanı olmak üzere 156 ülkeden toplam 353 heyet katılım gösteriyor.

İSO Yönetimi Savunma Sanayi Fuarı IDEF’i Ziyaret Etti 04

IDEF ‘17, son yıllardaki atılımlarıyla Türk Savunma Sanayiinin de aralarına girdiği dünyanın önde gelen ve savunma sanayii ihracatı gerçekleştiren başta ABD, Almanya, Rusya, Fransa, İngiltere ve İtalya olmak üzere toplam 61 ülkenin katılımına yer veriyor.

IDEF organizasyonları ile özdeşleşen heyetler ve katılımcılar arası görüşmeler bu yıl da aynen sürdürdü. Bu görüşmelerin yanı sıra bir yenilik olarak IDEF’17, katılımcılar ile katılımcılar arası görüşmelerin de organize edildiği bir platform oluyor Bu kapsamda toplam 43 adet tedarikten sorumlu ve karar verici makam ile gerek heyetler arası, gerekse katılımcı firmalar arası randevulu görüşmeler organizatörün eşgüdümü ile icra ediliyor.

İSO Yönetimi Savunma Sanayi Fuarı IDEF’i Ziyaret Etti 05

IDEF ’17, bütün bir yelpazeye yayılmış savunma ve güvenlik çözümleri kapsamındaki artık gelenekselleşen kara, hava-uzay ve deniz araçları ve bunlarla ilgili tüm sensör ve silah sistemleri; balistik zırh çözümleri ve en küçük kalibreden en büyük kalibreye kadar silahlar; uzaktan kumandalı platformlar ve sensörleri, tüm bunlarla ilgili yer destek ve lojistik destek hizmetlerini; aynı şekilde geniş bir yelpazeye yayılmış her türlü elektronik sistem ve bileşenleri; karadan-karaya, karadan-havaya, havadan-havaya ve havadan-karaya füze ve roket sistemleri ile hava savunma çözümleri, erken uyarı ve uzaktan algılama sistemleri; her türlü gerek entegre, gerekse ‘stand-alone’ elektronik harp çözümleri; her türlü platform ve sisteme yönelik eğitim ve simulasyon çözümleri; uzay çalışmaları ile ilgili fırlatma kabiliyetleri, çeşitli uydu sistemleri; tüm bu çözümlerle ilgili yazılım kabiliyetleri ve günümüzün giderek artan önemdeki Siber Savunma çalışmalarını; beka kabiliyeti ve gerek kişisel, gerekse platformlar bazında öz-savunma çözümleri ve askeri tıp teçhizatı gibi birçok konuda en son teknolojileri ziyaretçilerle buluşturacaktır. IDEF ’17, bir kez daha küresel boyutta en son teknolojilerin buluşma noktası olacak.

İSO Yönetimi Savunma Sanayi Fuarı IDEF’i Ziyaret Etti 01