İsrail İstanbul Başkonsolosu Cohen’den İSO Başkanı Bahçıvan’a Nezaket Ziyareti

israil-baskonsolos-ziyaret-01

İsrail’in İstanbul Başkonsolosu Shai Cohen İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan’a nezaket ziyaretinde bulundu. İSO’nun Beyoğlu Tepebaşı’ndaki ana binasında gerçekleşen görüşmede Türk iş dünyasının İsrail ile olan ekonomik ilişkileri ele alındı. Görüşmede potansiyeli yüksek olan iki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerin daha da geliştirilmesi noktasında neler yapılabileceği konuşuldu.

Özellikle iki ülke arasında bilimsel ve teknolojik alanda önemli işbirliği potansiyeli olduğu ve bu potansiyelin harekete geçirilmesi gerektiği vurgulandı. Bu amaçla, yakın zamanda İsrail ve Türkiye’nin araştırma-geliştirme, teknoloji ve inovasyon alanlarındaki bilgi ve deneyimlerini paylaşabilecekleri bir etkinlik gerçekleştirilebileceği üzerinde duruldu.