İsrail’in İstanbul Başkonsolosu Sfari’den İSO Başkanı Bahçıvan’a Nezaket Ziyareti

  • Diğer Haberler
israil-konsolos-ziyaret-01

İsrail’in yeni İstanbul Başkonsolosu Yosef Levi Sfari, beraberinde Ticaret Ateşesi Monir Agbaria ile İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan’a nezaket ziyaretinde bulundu. İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, Başkonsolos Sfari’ye yeni görevinde başarılar dilerken, görüşmede ekonomik ilişkiler üzerinde duruldu.

İSO Başkanı görüşme sırasında ikili ticari ve ekonomik ilişkilerin sürdürülebilir bir gelişme gösterdiğini belirtti. Geçtiğimiz Mayıs ayında İSO ve İsrail İstanbul Başkonsolosluğu işbirliği ile gerçekleştirilen “Teknoloji Geliştirmede İsrail Deneyimi ve İşbirliği Fırsatları” konulu etkinliği hatırlatan ve etkinlikten çok verimli çıktılar elde ettiklerini söyleyen Bahçıvan, bundan sonraki işbirliği alanları olarak dijital ekonomi, endüstri 4.0 gibi tematik konulara odaklanılabileceğini vurguladı. Ayrıca, tekstil, gıda, makine ve elektronik gibi sektör odaklı ortak çalışmaların da yapılabileceğini belirten Bahçıvan bunun ilk örneğinin Ocak 2018’de İSO olarak İsrail’e gerçekleştirecekleri “İSO İç Giyim Heyet Ziyareti” olacağını vurguladı. İSO Başkanı Bahçıvan, ayrıca tarım ve hayvancılık sektöründe de Türkiye ile İsrail’in ortak çalışmalar yapabileceği önemli fırsat alanları olduğunu belirtti.

Daha önce de Ankara’da da görev yapan yeni Başkonsolos Sfari de ziyaret sırasında, kendi özel isteğiyle tekrar Türkiye’ye geldiğini ve İstanbul’da bulunmaktan büyük memnuniyet duyduğunu söyledi. Yosef Levi Sfari, önceleri İsrail’in Türkiye’ye yaptığı ihracat daha önemli iken bugün artık ithalat ve ihracatla birlikte iki ülke arasındaki ticaret hacminin gelişmesinin daha önemli hale geldiğini belirtti. Gelişen bu karşılıklı ticaret ile birlikte İsrail halkının kaliteli Türk ürünlerine ulaşma imkanına kavuştuğunu vurgulayan Sfari, bunun sayesinde İsrail'in de katma değerli ürün ve üretimle ilgili bilgi ve deneyimlerini Türkiye ile paylaşabildiğini vurguladı.