İsrail’in İstanbul Başkonsolosu Shai Cohen İSO Başkanı Bahçıvan’a Veda Ziyareti Yaptı

israil-baskonsolos-ziyareti-01

2014 yılından bu yana İsrail’in İstanbul Başkonsolosu olarak görev yapan Shai Cohen, görev süresinin dolması üzerine İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan’a veda ziyaretinde bulundu. Ziyarette İsrail Ticari Ataşesi Munir Agbariada da yer aldı. Cohen, ziyareti sırasında görev süresi boyunca İSO ile yakın bir iletişim içinde olduklarını ve işbirliği yapma imkanı bulduklarını söyledi. Bu iletişim ve işbirliğinin kendisinden sonra göreve gelecek olan Başkonsolos ile de devam etmesini diledi. İSO Başkanı Erdal Bahçıvan da veda ziyaretine gelen Cohen'e teşekkür etti. Göreve gelecek olan yeni Başkonsolos ile de aynı iletişim içinde olacaklarını vurgulayarak Türkiye'deki görev süresi biten Cohen'e yeni görevinde başarılar diledi.

Cohen’in görev yaptığı süre içinde, geçtiğimiz mayıs ayında İSO, sanayi sektörünün rekabet gücünü belirleyen en önemli unsurlardan olan ileri teknolojide işbirliği için Türkiye ve İsrail iş dünyasını bir araya getiren bir organizasyona ev sahipliği yapmıştı. İsrail Başkonsolosluğu işbirliğiyle gerçekleştirilen "Teknoloji Geliştirmede İsrail Deneyimi ve İş birliği Fırsatları" konulu toplantıya, İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan ve İsrail İstanbul Başkonsolosu Shai Cohen ile birlikte Türk ve İsrail iş dünyasından önemli isimler katılmıştı. Toplantıda AR-GE projeleri, teknopark ekosistemi ile inovasyon açısından dünyanın lider ülkeleri arasında yer alan İsrail ile Türkiye arasındaki bilimsel ve teknolojik fırsatlar ele alınmıştı.