İsrail’in Yeni Ekonomi Müşaviri Agbariya, İSO Başkanı Erdal Bahçıvan’ı Ziyaret Etti

  • Diğer Haberler
israil-heyeti-01

İsrail’in 1 Eylül’de göreve başlayacak olan yeni Ekonomi Müşaviri Mouneer Agbariya, İSO Başkanı Erdal Bahçıvan’a nezaket ziyaretinde bulundu. Yeni Ekonomi Müşaviri Agbariya’nın, halefi Joseph Avraham ve Başkonsolosluk Ticaret Sorumlusu Murat Alfasa ile birlikte gerçekleştirdiği ziyarette iki ülke arasında var olan ticari ilişkilerin gerçek potansiyelinin altında olduğuna dikkat çekildi.

İSO Genel Sekreteri Melek Us’un da yer aldığı görüşmede bir süre önce 8 milyar dolar civarında olan ve geçen yıl 6.2 milyar dolar olarak gerçekleşen ticari ilişkilerin yeniden bu seviyeye çıkarılması için neler yapılabileceği üzerinde duruldu.

İki ülke arasındaki ticaretin dengede olduğunu söyleyen İSO Başkanı Erdal Bahçıvan bu denge üzerinde ikili ticari ilişkilerin 10 milyar dolar seviyesine çıkarılabilme potansiyeli taşıdığını vurgulayarak, bunun için İSO olarak sanayiciler ile İsrail arasında bir iletişim köprüsü oluşturabileceklerini dile getirdi. Bahçıvan bu kapsamda önümüzdeki aylarda bu amaçla bir İsrail ülke günü düzenleyebileceklerini belirtti.