İstanbul Sanayi Odası, Dünyadaki İmalat PMI Gelişmeleri Raporunu Açıklamaya Başladı

  • Diğer Haberler
dünya-pmı-3

Sanayi sektörünün faaliyet koşullarını her ay düzenli olarak hazırladığı İmalat Sanayi Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI)”, “Türkiye Sektörel PMI Endeksleri” ve “Türkiye İhracat İklimi Endeksi” raporlar ile kamuoyuna açıklayan İstanbul Sanayi Odası (İSO), bu raporlara bir yenisini daha ekledi.

İSO, bu aydan itibaren her ayın başında “Dünyada İmalat PMI Gelişmeleri” raporunu da ekonomi kamuoyu ile paylaşacak. İSO üyelerinin uluslararası ekonomik gelişmeleri yakından takip etmelerine katkıda bulunmak amacıyla, Türkiye İmalat PMI endeksinin diğer imalat sanayi PMI endeksleriyle kıyaslandığı “Dünyada İmalat PMI Gelişmeleri” raporu da bu aydan itibaren her ayın ilk haftasında İSO web sitesinden yayınlanacak. Raporda Türkiye İmalat PMI endeksinin dünya içerisindeki konumunun yanı sıra Avrupa, Asya-Pasifik ve Amerika kıtalarına ilişkin bölgesel karşılaştırmalar içeren tablo ve grafikler de yer alıyor.

Küresel İmalat Sanayi Satınalma Yöneticileri Endeksi aralıkta 53,8 oldu

Aralıkta 53,8 olarak ölçülen Küresel İmalat Sanayi Satınalma Yöneticileri Endeksi® (PMI), Kasım ayına göre 0,1 puan artışla dünya imalat sektöründe faaliyet koşullarında iyileşmenin sürdüğünü gösterdi. Yeni siparişler ve üretim artmakla birlikte tedarik zinciri aksamalarının arttığı gözlendi. Rapor özetle şu bilgi ve sonuçları kapsıyor: 

Dünyada İmalat PMI Gelişmeleri Attach