İstanbul Sanayi Odası, Kişisel Verilerin Korunması Seminerini Gerçekleştirdi

  • Diğer Haberler
kvk-semineri-01_2

İstanbul Sanayi Odası (İSO), günümüzde giderek önem kazanan kişisel verilerin korunması ile ilgili bir seminer düzenledi. Odakule’de düzenlenen Kişisel Verilen Korunması Kanunu Bilgilendirme Semineri’nde kişisel verileri koruyabilmek adına hukuki bir altyapının oluşturulması ve Avrupa Birliği 95/46 sayılı Yönergesi ile AB Ülkelerinin Kişisel Verilerin Korunması kararları çerçevesinde yürürlüğe giren 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu hakkında bilgilendirme yapıldı.

Seminerde Universal Kurumsal Danışmanlık firması temsilcileri Umut Çiray ve Engin Mert, gerçekleştirdikleri sunumda, kanun ile firmalara gelen yükümlülükler ve alınması gereken önlemlere değindi. Çiray ve Mert firmaların insan kaynakları verisi ile ilgili uygulamalarına ve müşteri/tedarikçi verisi barındıran firmaların dikkat etmeleri gereken koşullara dair bilgi paylaştı.

Microsoft Türkiye’den katılan panelist Mert Aksoy ise sunumunda firmaların kişisel verileri nasıl belirleyeceklerini, sınıflandıracaklarını ve özellikle korunması için bilgi işlem altyapılarında hangi geliştirmelerin yapılması gerektiğine dair deneyimlerini aktardı. 112 kişinin katıldığı seminerde panellerin ardından izleyicilerden gelen sorular panelistler tarafından yanıtlandı.