İstanbul Sanayi Odası, Ticari Misyon Temsilcilerini İftarda Ağırladı

atese-iftari-01

İstanbul Sanayi Odası (İSO), İstanbul’daki Endonezya ve Afganistan ticari misyon temsilciklerini iftarda ağırladı. İSO ana binada gerçekleşen etkinlikte konuşan İSO Yönetim Kurulu Üyesi M. Ata Ceylan, İstanbul’da bulunan ticari misyon temsilcileri ile işbirliği içinde çalışmaya büyük önem verdiklerini, ülkelerimiz arasındaki ticari ve ekonomik işbirliklerinin artırılması amacıyla ortak faaliyetler geliştirmeye her zaman açık olduklarını söyledi.

Toplantıda konuklar da Türkiye ekonomisi ile ilgili görüşlerini paylaştı. Endonezya Ticaret Müsteşarı Toary Worang, Endonezya’nın büyük nüfusu ve ekonomik gücü ile Türkiye için cazip bir Pazar olduğunu ve iki ülke arasındaki işbirliğinin artması için karşılıklı heyetler düzenleyerek işadamlarının birbirlerini daha iyi tanımalarının sağlanması gerektiğini ifade etti. Afganistan Ticari Konsolosu Mohammad Ashraf Zaki, ülkelerine yatırım beklediklerini ve yatırımcılar için devlet teşviklerinin bulunduğunu anlattı. Türkiye ekonomisi ve İstanbul Sanayi Odası hakkında bilgilerin de paylaşıldığı toplantıda; Türkiye’nin köklü dostluk bağlarının bulunduğu ülkelerle ilişkileri ve işbirliğinin gelişmesinin bölgesel barış, istikrar ve işbirliğine de önemli katkı sağladığı vurgulandı.