İstanbul Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyeleri İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu Ziyaret Etti

imamoglu-ziyaret-01

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na seçilen Ekrem İmamoğlu’nu ziyaret etti. İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan başkanlığında; Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Adnan Dalgakıran ve İrfan Özhamaratlı, Yönetim Kurulu Üyeleri Sadık Ayhan Saruhan (Sayman) Sultan Tepe, Bekir Yelken, Kemal Akar, Cemal Keleş, Mustafa Tacir ve Vehbi Canpolat’ın bulunduğu ziyarette İSO Yönetimi, İmamoğlu’na tebrik ve başarı dileklerinde bulundu. İSO heyetinin Saraçhane’deki Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nda gerçekleşen ziyaretinde, İstanbul’un güncel konuları ve kentteki sanayinin mevcut durumu ile geleceği hakkında sohbet edildi. Sanayinin kentin ekonomisine olan katkısının nasıl daha da geliştirilebileceğine ilişkin değerlendirmelerin yapıldığı ziyarette, İSO’nun sürekli gündeme getirdiği İstanbul’un ihtiyaç duyduğu yeni nesil sanayi bölgelerinin kurulması üzerinde de duruldu.

İSO heyeti, kentin bu anlamda sanayi kimliği geçmişte nasıl korunmuşsa bugün de bu yeni nesil sanayi bölgeleri ile bu kimliğin korunması gereği üzerinde durdu. İstanbul’un gelişiminin sanayinin gelişimi ile birlikte planlanması gerektiğinin dile getirildiği görüşmede bu vizyon ile diğer sektörlerin gücü ve desteğiyle de sanayinin varlığını koruyarak sürdürmesiyle İstanbul’un hak ettiği dünya markası şehri olma yolunda daha güçlü bir pozisyon elde edebileceği ifade edildi. Dünyanın önde gelen kentlerinden biri olan İstanbul markasının, kentin ekonomisine ve istihdamına daha fazla katkı getirmesi için neler yapılabileceğine ilişkin fikir alışverişinin olduğu görüşmede, kaliteyi odağına alan sanayinin, üretim ve değerlerini bu şehirde yaratan sanayicinin; bu markaya katkısının artırılması için üzerine düşen sorumluluğu almaya hazır olduğu aktarıldı. Sıcak bir ortamda gerçekleşen görüşmede, iki kurum arasında bu anlamda iletişim kanallarının iyileştirilmesi gereği dile getirildi.