Kazakistan İstanbul Başkonsolosu’ndan İstanbul Sanayi Odası Başkanı’na Ziyaret

  • Diğer Haberler
kazakistan-baskonsolos-ziyaret-01

Kazakistan İstanbul Başkonsolosu Yerkebulan Apiyev, beraberinde Kazakistan Cumhuriyeti Yatırım ve Kalkınma Bakanlığı Türkiye Temsilcisi Nuriddin Amankul ile birlikte İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan’a nezaket ziyaretinde bulundu. İSO ana binada gerçekleşen ve iki ülke arasında ticaret ve yatırım ilişkilerinin geliştirilmesi için yapılabileceklerin ele alındığı görüşmede İSO Başkanı Bahçıvan, kardeş ülke olarak tanımladığı Kazakistan’ın Türkiye için çok önemli olduğunu, İSO olarak yeni fırsatlar sunan ülkeleri üyelerine tanıttıklarını söyledi. Bahçıvan, bu çalışmaların hem Türk sanayicilerine hem de tanıtımını yaptıkları ülkeye önemli katkı sağladığını dile getirdi ve bu çerçevede Kazakistan ile ilgili de bir işbirliğine gidebileceklerini dile getirdi.

Başkonsolos Apiyev de Türkiye’nin Kazakistan için dosttan öte bir kardeş ülke olduğunu söyledi. Başkonsolos Apiyev, Kazakistan’ın bağımsızlığını kazandığı son 25 yılda Kazakistan’da 38 Türk yatırımcısının tesis kurduğunu belirtti ve Türkiye’nin Kazakistan’daki yatırımlarının artmasını beklediklerini vurguladı. Görüşmede, Kazakistan’ın sunduğu fırsatların İSO üyelerine tanıtımı için yakın zamanda bir “Ülke Günü” düzenlenmesi konusunda fikir birliğine varıldı.

Ayrıca belirlenecek sektörleri kapsayacak şekilde Kazakistan’a sektörel heyet ziyaretlerinin organize edilmesinin de üzerinde duruldu ve önümüzdeki dönemde bu konuda da adım atılması için gerekli temasların yapılması konuşuldu.