Kongrede Sunum Yapacak Öğrenciler Ali Nesin ile Matematik Köyü’nde Buluştu

  • Diğer Haberler
matematik-koyu-02

Anadolu’nun çeşitli kentlerinden 31 öğrenci Matematik Köyü’nde Prof. Dr. Ali Nesin tarafından verilen eğitime katıldı. Nesin ve öğrenciler 8 Ekim’deki 13. Sanayi Kongresi’nde “Hayat Oyundur, Oyun Matematiktir” başlıklı oturumda bir sunum yapacak.

İstanbul Sanayi Odası’nın 8 Ekim 2015 tarihinde Haliç Kongre Merkezi’nde düzenleyeceği 13. Sanayi Kongresi’nin “Hayat Oyundur, Oyun Matematiktir” oturumunun hazırlık toplantısı İzmir-Şirince’deki Matematik Köyü’nde yapıldı. Anadolu’nun çeşitli şehirlerinden 31 öğrenci, Bilgi Üniversitesi Matematik Bölümü Öğretim Üyesi ve Nesin Matematik Köyü Kurucusu Prof. Dr. Ali Nesin’in önderliğinde bir araya geldi.

Kongrede Sunum Yapacak Öğrenciler Ali Nesin ile Matematik Köyü’nde Buluştu 01

Prof. Dr. Ali Nesin iki gün boyunca çocuklara matematiğin insan hayatında taşıdığı önemden bahsetti, çeşitli matematik formülleriyle çocukların eğlenirken öğrenmesini sağladı. Matematik Köyü’nde ağırlanan ve yaşları 11 ile 13 arasında değişen ortaokul öğrencileri, velileri ve öğretmenleri ile birlikte Şirince’nin doğal atmosferi içerisinde unutamayacakları iki gün geçirdiler. Eğitimlerin yanı sıra katılımcı çocuklar Selçuk Meryem Ana Evi’ni ve Efes Antik Kenti’ni rehberler eşliğinde gezdiler. 

Kongrede Sunum Yapacak Öğrenciler Ali Nesin ile Matematik Köyü’nde Buluştu 02

Prof. Dr. Ali Nesin, 31 öğrenci ile birlikte 8 Ekim tarihinde Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek 13. Sanayi Kongresi’nde “Hayat Oyundur, Oyun Matematiktir” oturumunda sahneye çıkacak ve seyircilere bir “Matematik Show”u sergileyecek.