Kosova’nın İstanbul Başkonsolosu Morina, İSO Başkanı Erdal Bahçıvan’ı Ziyaret Etti

  • Diğer Haberler
kosova-ziyaret-02

Kosova Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Rrahim Morina, beraberinde Konsolos Evren Fusha ile birlikte İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan’a nezaket ziyaretinde bulundu. İSO’nun Tepebaşı’ndaki ana binasında gerçekleşen ziyarette İSO Genel Sekreter Vekili Haktan Akın da hazır bulundu.

Görüşmede İSO Başkanı Erdal Bahçıvan, kardeş ülke Kosova’nın coğrafi olarak stratejik bir konumda olduğunu ve Avrupa ile Balkanlar ve Türkiye’yi birbirine bağlayan önemli bir noktada bulunduğunu belirterek bunun çok iyi anlatılması gerektiğini söyledi. Bahçıvan, tekstil ve hazır giyim sektörlerinin Türk yatırımcılar için Kosova’da önemli fırsatlar olabileceğini vurguladı. Görüşmede özellikle bu sektörlerde Kosova’nın sunduğu imkan ve fırsatların ele alınacağı bir ülke günü düzenlenmesi konusunda mutabık kalındı.

Dört yıldır İstanbul’da görev yaptığını belirten Başkonsolos Morina ise Türkiye’nin Kosova için önemli ve stratejik bir ortak ülke olduğunu söyledi. Kosova’nın halen iş yapma kolaylığı açısından dünya genelinde 66. sırada olduğunu ve 2017 yılında daha da iyi bir konuma gelmesinin beklendiğini kaydeden Morina, Kosova’ya stratejik yatırımların kolaylaştırılması için yasal düzenlemenin tamamlandığını dile getirdi. Kosova’nın özellikle tekstil ve gıda işleme sektörlerinde çok gelişmiş olduğuna işaret eden Morina, Türk sanayicilerini ülkesinde yatırım yapmaya davet etti.