Los Angeles Bölgesi Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Valderrama İSO’yu Ziyaret Etti

  • Diğer Haberler
losangles-odasi-ziyaret-02

Los Angeles Bölgesi Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Carlos J. Valderrama İstanbul Sanayi Odası’nı ziyaret etti. İSO Yönetim Kurulu Üyesi Serdar Urfalılar tarafından karşılanan Valderrama İstanbul’a çeşitli temaslarda bulunmak ve bazı STK’lar ile ilişkilerini geliştirmek üzere geldiğini bu çerçevede İSO ile de temaslarda bulunmak istediğini ifade etti.

İSO Yönetim Kurulu Üyesi Urfalılar, Valderrama’ya İstanbul’da olmasından ve kendisini İSO’da ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek, iki oda arasındaki ilişkileri geliştirmek ve devamlı kılmak istediklerini dile getirdi. İSO hakkında ayrıntılı bilgiler veren Urfalılar, bu çerçevede Los Angeles’i bir heyetle ziyaret edebileceklerini, bunu 2017 yılı içinde gerçekleştirebileceklerini belirtti.

Los Angeles Bölgesi Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Carlos J. Valderrama da Los Angeles şehrinin daha çok hizmet ağırlıklı bir ekonomiye sahip olduğunu vurgulayarak bölge ekonomisi hakkında şu bilgileri paylaştı: “Los Angeles bölgesinde faaliyet gösteren şirketler Kaliforniya eyaletinin gelirinin yüzde 60’ını üretiyor. Yıllık dış ticaret hacmimiz de 400 milyarı buluyor. Başta Los Angeles limanı olmak üzere gelişmiş lojistik altyapısı sayesinde ABD’nin dış ticaretinin yüzde 40’ını gerçekleştiriyoruz. Bu özelliğimizle de ABD’nin lojistik başkenti konumundayız.”

Los Angeles’in en fazla dış ticaret yaptığı ilk 10 ülkenin Almanya dışında hepsinin pasifik ülkeleri olduğuna değinen Valderrama, 800 milyon dolar dış ticaret hacmi ile Türkiye’nin, bölgenin dış ticaret ortakları arasında 41. sırada olduğuna dikkat çekti. Bölgenin en büyük firmalarının dahi uluslararası faaliyetler konusunda global bir vizyona sahip olmadığına dikkat çeken Valderrama, Oda olarak üyelerine dönük faaliyetlerde ihracatını artırma kapasitesi olan firmalara yönelik eğitimlere ağırlık verdiklerini vurguladı.

Daha sonra Los Angeles Bölgesi Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Carlos J. Valderrama’ya İstanbul Sanayi Odası’nın üyeleri ve Türkiye ekonomisindeki yeri hakkında kısa bir sunum yapıldı, İSO’nun Amerika pazarına yönelik 2017 yılına ait planları hakkında görüş alışverişinde bulunuldu. Los Angeles bölgesinde Türkiye ekonomisinin iyi tanınmadığına değinen Valderrama, bu konuda bundan sonra yapılacak bilgilendirme amaçlı faaliyetlerde Odamızla işbirliği yapmaktan memnuniyet duyacaklarını ifade etti. Los Angeles şehri ile birlikte daha büyük bir bölgede faaliyet gösteren Odalarının 129 yaşında olduğunu belirten Valderrama, üyeliğin gönüllü olduğu Odada 1650 üye olduğu bilgilerini paylaştı.