MISAD Yönetim Kurulu Üyeleri İSO Başkanı Bahçıvan’ı Ziyaret Etti

  • Diğer Haberler
misad-ziyareti-01

Metal Isıl İşlem Sanayicileri Derneği (MISAD) Yönetimi, Yönetim Kurulu Başkanı Koray Yavuz başkanlığında, İstanbul Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan’ı ziyaret etti. Odakule’deki ziyarette İSO Yönetim Kurulu Üyesi Bekir Yelken de yer alırken MISAD heyetinde Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sabahattin Özen, Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Murat Çelik, Yönetim Kurulu Üyeleri Melih Yüksel, Hasan Yücel Yılmaz, Abdullah Akalın ve Yılmaz Türe bulundu.

İSO Başkanı Bahçıvan, yeni dönemde sanayimize çok değerli katkıları olan sektörleri bulup çıkarmanın ve sorunlarını çözerek belli bir seviyeye getirmenin hedefleri arasında olduğunu söyledi. İSO olarak sektörlerin tümüne ve sorunlara hakim olmalarının mümkün olmadığına değinen Bahçıvan, bu nedenle sektörlerle yakın temas içinde olmak istediklerini dile getirdi. Bahçıvan, MISAD gibi derneklerden beslenerek çözüm noktasında bir vizyon koymak istediklerini anlattı. Bürokrasi ve bakanlıklarla ilişkilerde birlikte hareket etmek istediklerine işaret eden Bahçıvan, İSO’nun Türkiye sanayisinin doğduğu yer olduğunu ve sanayiyi ileri taşıyacak tüm aktivitelerin yanında olmayı görev olarak algıladıklarını vurguladı.

Bahçıvan, sektörün eğitim ve yetişmiş eleman sorunlarının gündeme geldiği toplantı sırasında geçtiğimiz yıl İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği yaparak belli sektörleri meslek okullarıyla buluşturma noktasında aracılık görevi yaptıklarını söyledi. MISAD’ın da bir pilot okul düşüncesi varsa bu konuda devreye girebileceklerini belirten Bahçıvan, gerekli girişimleri başlatabileceklerini aktardı.

MİSAD Başkanı Koray Yavuz ise sektördeki ilk girişimcilerin merdiven altı tabir edilen girişimcilerden oluştuğunu söyledi. Şu an sektörde faaliyet gösteren kişilerin ise eğitim almış bir kuşağı temsil ettiğini belirten Yavuz, sanayide ilk prosesin ısıl işlemler olduğunu ve büyük sanayicilerin iş ortakları içinde en başta ısıl işlemcileri denetlediğini anlattı. En önemli sorunlarının Türk Eximbank kredilerini kullanamamak olduğunu ifade eden Yavuz, teşvik kapsamına da alınmadıklarını dile getirdi. Yüksek teknolojiye destek olan işlemlere destek olduğunu ancak kendileri üretim yapmadığı için destek alamadıklarına değinen Yavuz, İSO’dan sorunlarının takibi konusunda destek istedi.

Yavuz, KOSGEB ve TÜBİTAK tarafından sanayiye verilen desteklerden yararlanabilmesi için sektöre yönelik açılım yapılması gerektiğini aktardı. Fason iş yaptığı için en yüksek teknolojiyi kullanmasına rağmen ve de ileri teknoloji ürünlerin imal edilmesini sağlayan sektörün, teşvikler içinde orta ve düşük teşvik kapsamında yer aldığını anlatan Yavuz, bunun değişmesi gerektiğini dile getirdi.