Oluklu Mukavva Sanayicileri, Sorunları Çözmede İSO İle Hareket Etmek İstiyor

  • Diğer Haberler
omud-02

Oluklu Mukavva Sanayicileri Derneği (OMÜD) yönetimi, sorunlarını aktarmak ve İstanbul Sanayi Odası’ndan (İSO) bu sorunların çözümü noktasında destek görmek için İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan’ı ziyaret etti.

OMÜD Başkanı Mesut Koyuncu başkanlığında İSO’ya gelen heyet ile görüşen İSO Başkanı Bahçıvan, İSO yönetimi olarak bu dönemde en büyük önem verdikleri konuların başında sektörel derneklerle güçlü bir iletişim içinde çalışmak olduğunu söyledi ve şöyle devam etti: “Çünkü sahada sizler varsınız. İhtisas sahibi olan sizlersiniz. Sizlerden gelen bilgilerle sanayinin sorunlarına çözüm bulmak için strateji geliştirebiliriz. Buradan bakınca kuşkusuz kaçırdığımız ayrıntılar oluyor. Bunları bizzat sektörlerin temsilcilerinden dinlemek bizim için de çok verimli oluyor. Biz birçok önemli projeyi bu tür sektörel toplantılardan, görüşmelerden çıkarıyoruz.”

Oluklu Mukavva Sanayicileri, Sorunları Çözmede İSO İle Hareket Etmek İstiyor 01

Bahçıvan “Siyasetin de özel sektörün de buluştuğu en güçlü nokta, Türkiye’nin büyümesidir” dedi ve herkesin bu noktada eşit sorumluluk alması gerektiğinin altını çizdi.

İSO yönetim Kurulu Üyesi Sadık Ayhan Saruhan ile İSO Meclis Üyesi Nuri Görenoğlu’nun da bulunduğu toplantıda sektörün genel yapısı hakkında bilgi veren OMÜD Başkanı Mesut Koyuncu, her sektöre hizmet veren bir sektör olduklarını bu nedenle Türkiye’nin büyümesinden çok daha hızlı büyüdüklerini söyleyerek, Türkiye’nin son 10 yılda yüzde 51 büyümesine karşın sektörlerinin yüzde 107 büyüdüğünü hatırlatarak, gelecekte de aynı performansın sergilenmesi durumunda, oluklu mukavvadaki yatırım potansiyelinin çok daha iyi anlaşılabileceğini dile getirdi. Mesut Koyuncu şöyle konuştu:

Oluklu Mukavva Sanayicileri, Sorunları Çözmede İSO İle Hareket Etmek İstiyor

“Bu sanayi, medeniyet demektir. Bir anlamda medeniyetlerin göstergesidir. Türkiye’nin bugün kişi başına 48 kilo olan Avrupa ortalamasına gelebilmesi için yüzde 50 daha büyümesi gerekmektedir. Bu da sektörün taşıdığı potansiyeli ortaya koyması açısından önemli bir göstergedir. Fırsat açısından bakıldığında, sektörün bugüne göre gelecek 10 yılda iki katlık bir potansiyel taşıdığını söylemek mümkün.”

Türkiye’de ciddi bir üretim potansiyeli olmasına karşın, sektörün makine parkında yüzde 80 civarında dışa bağımlı olmasından şikayetçi olduklarını söyleyen OMÜD Başkanı Koyuncu, özellikle kalifiye eleman konusunda birçok sanayi sektörünün yaşadığı sorunları kendilerinin de yaşadığını, meslek liselerinin OSB’lerin yönetimine verilmesinin belki de bu soruna kalıcı çözüm açısından önemli bir ivme yaratacağını dile getirdi.

İSO Başkanı Bahçıvan, bu sorunların çözümü noktasında, sektörü özellikle tekstilde yaptıkları gibi; makine üreticileriyle bir araya getirebileceklerini, birçok sektörle olduğu gibi oluklu mukavva sanayicileriyle de ortak çalışma programları yapabileceklerini dile getirdi.

Toplantıya OMÜD Başkanı Koyuncu ile birlikte Erdal Sükan, Serdar Çiloğlu, Ergun Hepvar ve derneğin genel sekreteri Levent Deniz de katıldı.