OSB'ler Özelinde İSO Covid-19 Mücadele Standardı Web Eğitimi Gerçekleştirildi

  • Diğer Haberler
covid-seminer-02

İstanbul Sanayi Odası (İSO), iş yerlerinde Covid-19 ile mücadelede çalışma ortamlarının sağlıklı hale getirilmesine yönelik seminerler dizisine devam etti. İSO Yönetim Kurulu Üyeleri Vehbi Canpolat ve Kemal Akar’ın ev sahipliğinde yapılan OSB'ler Özelinde İSO Covid-19 Mücadele Standardı Web Eğitimi’ne Dudullu OSB Yönetim Kurulu Üyesi Semih Emekli de katıldı.

İSO Yönetim Kurulu Üyesi Vehbi Canpolat, ikinci çeyrekte pek çok ekonominin çift haneli düşüş yaşadığını ancak normalleşme ile birlikte dünyanın önemli bir sınav verdiğini söyledi. Pandeminin belirsizliğinin devam ettiğini anlatan Canpolat, üretimin eski gücüne yavaş yavaş döndüğünü, bu süreçte işletmelerin Covid-19 önlemi almasının önemli olduğunu dile getirdi. İSO Yönetim Kurulu Üyesi Kemal Akar da İMES Sanayi Sitesi’nde Covid-19 ile ilgili pek çok önlem aldıklarını anlattı. Dudullu OSB Yönetim Kurulu Üyesi Semih Emekli de Dudullu OSB’nin orta ve küçük sanayi siteleriyle birlikte 32 bin kişinin çalıştığı bir kompleks olduğunu söyledi. Emekli, aldıkları önlemler ile sokağa çıkma yasağı olan dönemde dahi üretime devam ettiklerini kaydetti.

Yapılan seminerde 2DR Danışmanlık Kimya-Metalurji Fakültesi Biyomühendislik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Burçin Pişkin ve İş Güvenliği Uzmanı Hamit Kürşat Demiryürek firmaların Covid-19 ile mücadelede alacakları önlemleri, hazırlanan İSO Covid-19 Özelinde Sağlık Hastalıklarla Mücadele Standardı çalışması çerçevesinde anlattı. Yapılan sunumların ardından seminer katılımcılarından gelen sorular Pişkin ve Demiryürek tarafından yanıtlandı.