PGD Toplantıları Elektrikli Ekipmanlar Sektörü ile Devam Etti

  • Diğer Haberler
elektrikli-ekipman-02

İstanbul Sanayi Odası (İSO), Piyasa Gözetimi ve Denetimi (PGD) konusunda Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile sanayicileri ve sektör derneklerini bir araya getirmeye devam ediyor. 27 Kasım 2020 tarihinde Elektrikli Ekipmanlar Sektörü’ne yönelik ve video konferans yöntemiyle yapılan toplantıya İSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sadık Ayhan Saruhan başkanlık etti. Toplantıya Metroloji ve Sanayi Ürünleri Güvenliği Genel Müdürü Mehmet Bozdemir’in yanı sıra elektrikli ekipmanlar sektöründen çok sayıda sanayici ile STK temsilcileri de katıldı.


İSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı
Sadık Ayhan Saruhan

İSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sadık Ayhan Saruhan açılış konuşmasında uluslararası pazarlarda giderek ağırlaşan rekabet şartlarının teknik düzenlemelere ve dolayısıyla standartlara uygun üretimi her zamankinden daha da önemli hale getirdiğini söyledi. Üretimin standartlara uygun olarak yapılmasının yeterli olmadığını, piyasa disiplininin sağlanması ve haksız rekabetin önüne geçilmesi için etkin bir PGD sistemi uygulanması gerektiğini belirten Saruhan, bu çerçevede, gümrük alanından başlayarak piyasa gözetim denetim faaliyetlerini de içine alan tüm denetim sürecinin etkinlik düzeyinin büyük önem taşıdığını kaydetti.


Metroloji ve Sanayi Ürünleri Güvenliği
Genel Müdürü Mehmet Bozdemir

Metroloji ve Sanayi Ürünleri Güvenliği Genel Müdürü Mehmet Bozdemir de kendilerinin Türkiye’ye kalitesiz elektrik ve elektronik ürünlerinin girmemesi ve Türkiye’nin kalitesiz ürün çöplüğü olmaması için çalıştıklarını söyledi. Piyasaya giren ürünleri denetlediklerini ve gerektiğinde idari yaptırım uyguladıklarını belirten Bozdemir, en çok elektrikli ekipmanlara yönelik idari yaptırımın olduğunu zira insan can ve mal güvenliğinin önemli olduğunu anlattı. Bozdemir, yaptıkları denetimler ile firmaların standartlara uyumunu sağladıklarını ve ihracat yapmalarının önünü açtıklarını dile getirdi.

Toplantıda söz alan sanayiciler ve yetkililer sektörleri ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.