Rusya Federasyonu Her Alanda Ticareti Geliştirmek İçin İşbirliği Arıyor

rusya-federasyonu-ziyaret-01

Rusya Federasyonu Türkiye Ticaret Temsilcisi Aydar Gashigulli ve Rusya Federasyonu Türkiye Ticaret Mümessilliği İstanbul Şubesi Müşaviri Alexander Bakustin, İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan ve İSO Başkan Yardımcısı Adnan Dalgakıran tarafından Odakule’de ağırlandı.

İki ülke arasındaki ekonomik ilişkiler ile ilgili güncel gelişmelerin değerlendirdiği ziyarette, bir süre önce İSO tarafından düzenlenen Rusya Ülke Günü ile ilgili sonuç ve gelişmeler de ele alındı. Bu tür etkinliklere devam edilmesi gereği üzerinde durulurken özellikle 2018 yılında iki ülke iş insanlarını yakınlaştıracak ne tür etkinlikler yapılabileceği konuşuldu. Bunun için iki kurumun planlamalarının ele alınacağı toplantı ve iletişim çalışmalarının daha da sıkılaştırılması gereğine vurgu yapıldı. Görüşmede özellikle iki ülke arasındaki bankacılık, finans, inşaat, tekstil, enerji ve daha birçok sektörel alanda işbirliği fırsatlarının olduğuna değinildi. Bu potansiyelin harekete geçirilmesi noktasında daha proaktif bir ilişki içinde olunması gerektiği üzerinde duruldu.