Rusya’nın Tomsk Ticaret ve Sanayi Odası Üyeleri İSO’yu Ziyaret Etti

rus-heyeti-02

Rusya Federasyonu’nun Batı Sibirya’da bulunan Tomsk Ticaret ve Sanayi Odası üyelerinden oluşan iş insanları heyeti, İstanbul Sanayi Odası’nı (İSO) ziyaret etti. Heyet, İSO Genel Sekreteri Melek Us tarafından karşılandı. Toplantıda yaptığı konuşmada yabancı firmaların ortaklık tekliflerinin İSO üyeleri ile aktif şekilde paylaşıldığını belirten Melek Us, İSO olarak üyelerin uluslararası ortaklıklar kurmaları için aracılık etmenin her zaman en çok öncelik verilen konular arasında yer aldığını söyledi.

Heyetin başkanlığını yapan Tomsk Ticaret ve Sanayi Odası Kurumsal Gelişim Merkezi Direktörü Aleksandr Gumilevskiy, Tomsk bölgesinin özellikle petrol, doğal gaz, demir ve orman alanlarında doğal kaynaklarının son derece zengin olduğuna dikkat çekti. Gumilevskiy, Tomsk Ticaret ve Sanayi Odası’nın 300 civarında üyesine dışa açılma konusunda hizmet verdiğini ve Avrupa ile Asya’nın birleştiği bölge olarak Rusya’nın kalbinde yer alan Batı Sibirya’ya yatırım çekmek için çaba gösterdiklerini ifade etti.

Rusya’nın Tomsk Ticaret ve Sanayi Odası Üyeleri İSO’yu Ziyaret Etti

Tomsk Ticaret ve Sanayi Odası Kurumsal Gelişim Merkezi Direktörü Aleksandr Gumilevskiy’in başkanlığını yaptığı heyette polistiren köpüğü yalıtım malzemeleri, endüksiyonlu ısıtma sistemleri, elektronik tıp, yazılım, kimya laboratuvarları için cihaz üretimi, su arıtımı ve ecza sektörlerinden üretici firmalar yer aldı. Türkiye’yi ilk defa ziyaret ettiklerini ifade eden Tomsk Ticaret ve Sanayi Odası üyeleri, burada tanıştıkları Türk firmalarından çok etkilendiklerini, ticaret veya ortak yatırım projeleri için mutlaka tekrar ziyaret etmek istediklerini ifade etti.

Rusya heyetinden kimler vardı?

• Gumilevskiy Alexander «Tomsk Ticaret ve Sanayi Odası»
  • Noskova Galina «Tomanalit»
  • Lee Ilya, «Yerel Mühendislik Sistemleri»
  • Dirin Vladimir, «DUNY»