Sanayiciler ve Bursiyerler, Geleneksel İSOV Kahvaltısında Bir Araya Geldi

  • Diğer Haberler
isov-kahvalti2018-01

İstanbul Sanayi Odası Vakfı’nın (İSOV) düzenlediği ve geleneksel hale gelen “Bursiyer Kahvaltısı” etkinliğinde İSOV bursiyerleri ile sanayiciler bir araya geldi. Odakule’de aynı zamanda İSO Yönetim Kurulu Başkanı da olan İSOV Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan’ın ev sahipliğinde yapılan etkinliğe, sayıları 300 bulan öğrencilerle birlikte aynı zamanda İSO Meclis Başkanı da olan İSOV Mütevelli Heyet Başkanı Zeynep Bodur Okyay, aynı zamanda İSOV Yönetim Kurulu Genel Sayman Üyesi de olan İSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İrfan Özhamaratlı, İSOV Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Halil Demirkaya, İSOV Genel Sekreteri Aynur Ayhan, İSOV Yönetim Kurulu Üyeleri Okan Oğuz, Fikret Kaya ve Nevzat Sürmeli, İSO Yönetim Kurulu Üyeleri Kemal Akar, Cemal Keleş ve Mustafa Tacir ile çok sayıda İSO Meclisi ve İSOV Mütevelli Heyeti Üyesi de katıldı. Etkinlikte İstanbul Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sedat Murat, Haliç Üniveristesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Koray Tunçalp, Gebze Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Babür Özçelik ve İstanbul Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fatma Alev Kaymaz da yer aldı.

İSO Başkanı Erdal Bahçıvan
İSO Başkanı Erdal Bahçıvan

Etkinlikte İSOV’a yaptıkları katkılar nedeniyle Dr. Oktay Duran, Ömer İltan Bilgin, Armağan Şakar, Berrin Torolsan, Erol Kiresepi, Mustafa Akçay ve Melis Oktuğ Zengin, İSO Başkanı Erdal Bahçıvan ve İSOV Mütevelli Heyet Başkanı Zeynep Bodur Okyay tarafından kürsüye davet edilerek teşekkür edildi.

Açılış konuşmasını bir İSOV Bursiyeri olan Marmara Üniversitesi Makine Mühendisliği 2. sınıf öğrencisi Sevcan Yılmaz’ın yaptığı etkinlikte kürsüye gelerek bir konuşma yapan İSOV Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, geleneksel hale gelen bursiyer kahvaltılarında yılda bir kere de olsa gençlerin sanayici büyükleriyle hem hayatın geçmişini hem de geleceğini konuşmasının çok anlamlı olduğunu söyledi. Bu tür buluşmaların değerini öğrencilerin önümüzdeki yıllarda yönetici haline geldiğinde daha çok anlayacağını belirten Bahçıvan, sanayici olarak pek çok sorumlulukları arasında gençlerle bir araya gelmekten daha heyecan verici bir şey olmadığını dile getirdi.

Sanayiciler ve Bursiyerler, Geleneksel İSOV Kahvaltısında Bir Araya Geldi 04

İnsanların bir yıl sonrasını düşünüyorsa buğday, 10 yıl sonrasını düşünüyorsa ağaç ancak 100 yıl sonrasını düşünüyorsa insan yetiştirmesi gerektiğini anlatan Bahçıvan, geçmişte toplum olarak insana yatırım yapmayı önemsemediklerini ifade etti. Öğrencilerden 10 yıl önceyi hatırlamalarını isteyen Bahçıvan, bu zamanın çabuk geçtiğini ve kendilerinin de 10 yıl sonrayı planlamalarını tavsiye etti. İSOV’un marka değerini bursiyerleri ile birlikte güçlendirme amacını güttüklerini belirten Bahçıvan, bursiyerlerinin kariyerlerine ve CV’lerine İSOV ismini yazmalarının en önemli değer haline gelmesini hedeflediklerini vurguladı.

Sanayiciler ve Bursiyerler, Geleneksel İSOV Kahvaltısında Bir Araya Geldi 03

İSOV bursiyerlerini sanayi ailesinin bir parçası yapmayı hedeflediklerine işaret eden Bahçıvan, öğrencileri sadece aylık burslardan değil İSOV’un ekosisteminden de faydalanmaya çağırdı. Z kuşağının bakış açısının farklı olduğuna değinen Bahçıvan, öğrencilerinden de beslenerek İSOV’u nasıl daha güçlü hale getirebileceklerini araştırdıklarını kaydetti.

Bahçıvan şöyle devam etti:

“Sizler Vakfımızın bir parçasısınız. Belli bir dönem sonra bu Vakfın bursiyerlerine kaynak sağlamaya yönelik hedefiniz olsun. Dünyadaki önemli vakıfların kurumsallaşmasının yolu buradan geçiyor. Belli bir noktaya geldikten sonra yeni fidanlar dikme görevi size düşecek. Türkiye başarılı olmak için üreten ve üretimden değer kazanan bir toplum olmak zorunda. Bizler de sizler de üreten bir ailenin parçalarıyız. Hep beraber çalışarak bu günden çok daha mutlu üretken bir ülke geleceğe bırakacağız.”

İSO Meclis Başkanı Zeynep Bodur Okyay
İSO Meclis Başkanı
Zeynep Bodur Okyay

Sonrasında İSO Meclis Başkanı Zeynep Bodur Okyay da kürsüye gelerek gençlere seslendi ve her yıl yapılan etkinliği büyük bir arzuyla beklediğini söyledi. Gençlerin sanayicilerin bilgi ve birikiminden faydalanması açısından çok önemli bir buluşma olduğunu belirten Okyay, bu tür buluşmaların gençlerin beklentilerini ve gelecekte nasıl bir rol oynamak istediklerini öğrenmeleri açısından kendilerine de faydalı olduğunu aktardı. Dünyada mentor ve menti çalışmalarının STK’lar önderliğinde yapıldığına dikkat çeken Okyay, İSOV bursiyerlerinin de sanayicilerle bir araya gelerek bu tür bir işbirliği sağladıklarını ifade etti. Gençlerin medeni cesaret gösterip sanayicilerle iletişim halinde kalarak iş ortamlarından faydalanmalarını isteyen Okyay, böylece öğrencilerin iş dünyasıyla tanışacağını ve iş dünyasının beklentilerini anlayacağını dile getirdi.

Sanayiciler ve Bursiyerler, Geleneksel İSOV Kahvaltısında Bir Araya Geldi 02

Kendilerinin asıl misyonunun sanayiyi ülke gündeminde tutmak olduğunun altını çizen Okyay, bir ülkenin kalkınmasının ancak sanayi ile olacağını ve bunun için insan kaynağının donanımlı bir şekilde yetişmesinin çok önemli olduğunu söyledi. Dünyanın 20-30 yıl öncekinden çok daha hızlı ilerlediğine dikkat çeken Okyay, zihni açık, hevesli ve çalışkan gençlere ihtiyaç duyduklarını dile getirdi. Gençlere hata yapmaktan korkamamalarını tavsiye eden Okyay, insanların en çok hatalarından öğrendiğini anlattı. Dünyada STEAM denilen ve bilim, teknoloji, mühendislik, sanat ve matematiği içeren eğitim anlayışının öne çıktığını aktaran Okyay, Türkiye’nin en büyük kaynağının doğal kaynağı değil, genç insan kaynağı olduğunu vurguladı.

Sanayiciler ve Bursiyerler, Geleneksel İSOV Kahvaltısında Bir Araya Geldi 01

Girişimciliğin ön plana çıktığını aktaran Okyay, “Artık kendi işletmelerinizi kurmak ve geliştirmek gibi imkanlarınız var. Dünyada paradan bol şey yok. Ancak para uygun ekosistemlere gidiyor. Kendi projelerinizi sanayicilere iletebilirsiniz. Bize başvurarak ihtiyacınız olan bilgiye ulaşabilirsiniz” şeklinde konuştu.

Ardından İSOV bursiyerleri ve sanayiciler de kürsüye gelerek İSOV’un faaliyetleri ve kendilerine hangi noktalarda katkı sağladığı konusunda katılımcılara görüşlerini aktardı.