Sanayi-Teknopark Ortak Çalışma Komisyonu Toplantıları Sürüyor

  • Diğer Haberler
teknopark-02

İstanbul Sanayi Odası (İSO) önderliğinde faaliyetlerini sürdüren Sanayi-Teknopark Ortak Çalışma Komisyonu toplantıları devam ediyor. Komisyonun son toplantısı 3 Kasım 2015 tarihinde gerçekleştirildi.

İstanbul Sanayi Odası ev sahipliğinde düzenlenen ve İSO Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Ata Ceylan’ın başkanlığını yaptığı toplantıda, Teknopark’ta yer alan firmaların uluslararasılaşma potansiyeli değerlendirildi.

Toplantıda konuşan Ata Ceylan, teknoparklarda yer alan firmalarla sanayi firmalarının işbirliğine yönelik ikili görüşmelerin önemine işaret etti ve komisyonun bu konuyla ilgili organizasyon yapılması noktasında harekete geçmesi gerektiğini vurguladı.

Toplantıda ayrıca teknopark firmaları ile sanayi firmalarının eşleştirilmesi sürecinde nasıl bir yöntem kullanılması gerekliliği üzerinde duruldu. Teknopark firmalarının iş yapış modeli ve bilgi seviyelerinin nasıl tespit edileceği, olası işbirliği aşamasında sanayi firmasının talep ettiği çalışmaların tamamlanamaması gibi konular dile getirildi. Katılımcılar ayrıca teknopark firmalarının kendi çalışmalarını anlatacağı ve sanayi firmalarına sunum yapacağı bir 3-4 gün sürecek bir “Demoday” etkinliği yapılmasının faydalı olacağı konusunda görüş birliğine vardı.

İSO Yönetim Kurulu Üyeleri, İSO Meclis Üyeleri, Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Derneği (TGBD) Temsilcileri, Melek Yatırımcılar, Teknoparklarda yer alan Girişimciler ve Borsa İstanbul Temsilcileri gibi birçok paydaşın içinde yer aldığı Komisyon ile sanayi firmaları ve Teknoloji Geliştirme Bölgeleri’nin ortak amaçlar doğrultusunda hareket etmesine yönelik stratejik çalışmalarda bulunulması amaçlanıyor.

Sanayi-Teknopark Ortak Çalışma Komisyonu’nun son tolantısına Meclis Üyeleri Ender Yılmaz, Hülya Gedik Sadıklar, Necat Saldanlı, Kemal Karabel, İSO Genel Sekreter Yardımcısı Türker Çelik, Gedik Holding CEO’su Dr. Mustafa Koçak, Gedik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Berrak Kurtuluş, Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Derneği Başkanı Erhan Akın, Marmara Teknokent, Yıldız Teknokent, İstanbul Üniversitesi Teknopark, İTÜ Arı Teknokent ve Teknopark İstanbul üst düzey yetkilileri ve melek yatırımcılar katıldı.

İSO Sanayi-Teknopark Ortak Çalışma Komisyonu, İstanbul Sanayi Odası ile Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Derneği (TGBD) işbirliğinde kurulmakta olan teknopark yönetici şirketleri ile birlikte sanayi firmalarının da içinde yer aldığı bir oluşum.

Sanayi Teknopark Komisyonu’nun bir sonraki toplantısı 1 Aralık Salı günü YTÜ Teknopark’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilecek.