Sri Lanka Heyeti, İstanbul Sanayi Odası’nı Ziyaret Etti

sri-lanka-heyet-ziyareti-01

İstanbul Sanayi Odası (İSO), ekonomik işbirliği fırsatlarını araştırmak üzere Türkiye’de temaslarda bulunan Sri Lanka heyetini ağırladı. İSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İrfan Özhamaratlı’nın ev sahipliğinde Odakule’de gerçekleşen toplantıda Sri Lanka heyetinin başkanlığını Sri Lanka Uluslararası Ticaret Bakanı Sujeewa Senasinghe üstlendi.

İSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İrfan Özhamaratlı
İSO Yönetim Kurulu Başkan
Yardımcısı İrfan Özhamaratlı

Özhamaratlı toplantıda Türkiye ve İstanbul ekonomisi ile İSO’nun çalışmaları hakkında katılımcılara bilgi verdi. Özhamaratlı, iki ülkenin hazır giyim konusunda rakip olmak yerine ortak olmalarının iki ülkenin de çıkarına olacağını söyledi. Osmanlı devleti zamanında Sri Lanka’da ticari konsolosluğunun bulunduğuna işaret eden Özhamaratlı, bugün iki ülke arasındaki ekonomik hacmin çok az olduğuna değindi. Geçtiğimiz mayıs ayında İSO olarak düzenledikleri Sri Lanka ülke gününe değinen Özhamaratlı, başlattıkları çalışmalara ortaklaşa devam edeceklerini dile getirdi.

Sri Lanka Uluslararası Ticaret Bakanı Sujeewa Senasinghe
Sri Lanka Uluslararası Ticaret
Bakanı Sujeewa Senasinghe

Toplantıda Sri Lanka Uluslararası Ticaret Bakanı Sujeewa Senasinghe, 30 yıllık iç çatışmanın ardından sağlanan istikrar ile Sri Lanka’nın büyüme trendine girdiğini söyledi. Düşük iş gücü maliyetleri nedeniyle Sri Lanka’nın Asya’nın yeni üretim üssü olmaya aday olduğunu vurgulayan Senasinghe, Türkiye’den yatırım beklediklerini, burada Türk firmalarının üretim yapmasını ve buradan Asya pazarlarına birlikte açılmak istediklerini sözlerine ekledi.

Sri Lanka Heyeti, İstanbul Sanayi Odası’nı Ziyaret Etti 02

Toplantıda İSO Meclis Üyesi Mustafa Güler’in yanı sıra TEPAR Tekstilden Hasan Tepe, Telasis Tekstil’den Ahmet Özer, Deridesen Etiket’ten Sahar Misaghi, ORKA Tekstil’den Melih Aner yer alırken Sri Lanka heyetinde ise Sri Lanka Ankara Büyükelçisi H.E Pakeer Mohideen Amza, Büyükelçilik Ticaret Koordinatörü Mehmet Emin Berk, Sri Lanka Uluslararası Ticaret Bakanı Sujeewa Senasinghe, Sri Lanka Yatırım Kurulu Kıdemli Direktör Yardımcısı L.L.R Prasad, Sri Lanka İhracat Geliştirme Kurulu Genel Direktörü Pamela Sumithrarachchi ve Sri Lanka Joint Apparel Association Forum Genel Sekreteri Tuli Cooray katılım sağladı.

Sri Lanka Heyeti, İstanbul Sanayi Odası’nı Ziyaret Etti 01