Tekstil ve Hazır Giyim Temsilcileri, Sektördeki Sorunları Konuşmak İçin İSO’da Bir Araya Geldi

  • Diğer Haberler
tekstilciler-toplandi-01_prg

Tekstil ve hazır giyimin önde gelen sektörel dernek temsilcileri, sektörde yaşanan sorunları ve çözüm yollarını konuşmak için, İstanbul Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İrfan Özhamaratlı ve İSO Yönetim Kurulu Sayman Üyesi (Sayman) Ali Ulvi Orhan’ın ev sahipliğinde bir araya geldi.

İstanbul Sanayi Odası’nın merkez binasında gerçekleşen toplantıda başta Rusya olmak üzere çevre ülkelerdeki ekonomik sorunların ve dolar kurundaki artışın sektöre yansımaları ele alındı. İSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İrfan Özhamaratlı sektörün içinde bulunduğu durumu ciddiyetle ele almanın gerekliliğine işaret etti. Özhamaratlı özellikle Rusya’ya ihracat yapan sanayicilerin ciddi sorunlarla karşı karşıya olduğunu dikkat çekti ve “Buna hem sivil toplum kuruluşları hem de kamu kuruluşları olarak çare aramalıyız” dedi.

İSO Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Ali Ulvi Orhan da bu toplantı vesilesiyle sektör kuruluşlarının temsilcilerinden sorunları birinci ağızdan dinleme imkanı bulacaklarını dile getirerek, bu sorunlara hep birlikte çare bulmaya çalışacaklarını vurguladı.

Söz alan konuşmacılar Rusya’dan kaynaklı daralmanın sektörü olumsuz etkilediğini ve ruble ile ticaret başta olmak üzere pek çok alternatifin değerlendirilmesi gerektiğini anlattı. Katılımcılar kendi sektörlerinde yaşanan sorunların diğer sektörlere de yansıdığına dikkat çekti. Konuklar alternatif ülkelere ihracat yapmanın yollarının aranması gerektiğini belirtti. Özellikle Suudi Arabistan ve İran’da talepte yaşanan artışın umut verici olduğu toplantıda dile getirildi.

Toplantıya sektör temsilcilerinden Laleli Sanayici ve İşadamları Derneği (LASİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Gıyasettin Eyyüpkoca, LASİAD Başkan Vekili Muhammed Sancaktar, Bayrampaşa Tekstilci ve Sanayici İş Adamları Derneği (BATİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Erten, BATİAD Başkan Vekili Şerafettin Kurt, İktisadi Girişim ve İş Ahlâkı Derneği (İGİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Karahan, Osmanbey Tekstilci İşadamları Derneği (OTİAD) Yönetim Kurulu Başkanı İlker Karataş, OTİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Fatih Oktay Demir ve İstanbul Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) Denetim Kurulu Üyesi Hikmet Ünal katıldı.