TGSD Yönetimi, İSO Başkanı Bahçıvan’a Nezaket Ziyareti Yaptı

  • Diğer Haberler
tgsd-ziyareti-01

Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği (TGSD) Yönetimi, İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan’ı ziyaret etti. TGSD Yönetim Kurulu Başkanı Hadi Karasu, TGSD Yönetim Kurulu Üyesi Mehtap Elaidi ve TGSD Genel Sekreteri Ülkem Genç Yaman’ın yer aldığı ziyarette İSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İrfan Özhamaratlı da bulundu.

Güncel ekonomi ve özellikle sanayi şirketlerinde sürdürülebilirlik üzerine değerlendirmelerin yapıldığı ziyarette İSO Başkanı Bahçıvan, sanayi şirketlerinin bugünkü en önemli sorunlarından birinin yeni kuşakların aile işlerine devam etme noktasındaki isteksizlikleri olduğunun altını çizdi. Sanayinin, sanayiciliğin ve üretimin yeniden el üstünde tutulması için genç kuşaklara üretim kültürünün mutlaka aşılanması gerektiğini belirten Bahçıvan, tekstil sektörünün belki de bu anlamda en şanslı sektörlerden biri olduğunu ve yeni kuşakların göreceli olarak daha rahat işlerin içine çekilebildiğini söyledi. Bahçıvan, günümüz sanayiciliğinde asıl önemli olanın birlikte iş yapma kültürünü geliştirmek olduğuna dikkat çekti.

TGSD Yönetimi, İSO Başkanı Bahçıvan’a Nezaket Ziyareti Yaptı 01

TGSD Başkanı Hadi Karasu da sektörün bu anlamda yaşadığı sıkıntıları dile getirdi ve sürdürülebilir olmanın yolunun profesyonellikten geçtiğini vurguladı.

Karasu, Sektörün güncel konularından söz ederken, hazır giyim sektöründe bugün birçok şirketin kapasite yenileme ya da revize etme ihtiyacı içinde olduğunu ama bunu mevcut finansal enstrümanlarla gerçekleştirmenin zorluğunu dile getirdi.

İSO Yönetim Kurulu Başkanı Bahçıvan, karşılıklı fikir alışverişi şeklinde gerçekleşen görüşmede ekonominin son üç çeyrektir adeta coştuğunu söyledi ve bunda geçen yıl ortaya konan ve bugüne kadar yapılmış en iyi finansal inovasyon olarak nitelendirdiği KGF’nin etkisinin büyük olduğunun altını çizdi. Bugün ekonomide kapasitelerin büyük ölçüde en üst seviyede kullanıldığını ve bunun de yeni yatırımların ya da kapasite artırıcı yatırımların habercisi olduğunu söyleyen Bahçıvan, sanayi şirketlerinin bu yatırım ihtiyaçlarının realize olabilmesi için tıpkı geçen yıl olduğu gibi yeni bir finansal desteğe ihtiyaç olduğunu dile getirdi.

Bahçıvan “Ekonomide son iki yıldır reel sektör öne çıkıyor. Ankara’da da üretimin, sanayinin yeniden öne çıktığını memnuniyetle görüyoruz. Bir rüzgar yakaladık sanayi sektörümüzde. Önemli olan bu rüzgarı doğru yönlendirmek. Çünkü başta bizim açıklamakta olduğumuz PMI olmak üzere tüm öncü göstergeler bir yatırım iklimine girdiğimizi bizlere söylüyor. Burada önemli olan bunu nasıl yöneteceğimiz. Bu noktada finansman çok önemli. Bu yatırım ihtiyacını ve motivasyonunu iyi finanse edebilirsek gerçekten kalıcı ve sürdürülebilir bir iş yapılmış olur. Biz bu noktada gerçek bir ‘kalkınma bankacılığı modeli’ni sürekli gündemde tutuyoruz. Çünkü bu tür sanayi hamlelerinin devletin güçlü bir kalkınma bankacılığı desteği olmadan gerçekleşmesinin çok zor olduğunu düşünüyoruz. Yine bu yıl da KGF’nin geliştirilerek yeni yapılacak sanayi yatırımlarına bir kaldıraç modeli olması gerektiğini söylüyoruz. Yani güçlü bir finansman ayağı oluşturulmuş yeni bir sanayi hamlesi yapılmalı.”

Bahçıvan, görüşmede sektörel derneklerle olan yakın işbirliği ve desteklerinden de söz ettiği ederek, TGSD Yönetiminin her yıl düzenlediği “Moda Konferansları” serisinin bu yılki çalışmalarına destek isteğini, ellerinden gelen desteği vereceklerini söyleyerek yanıtladı.

TGSD Yönetimi, İSO Başkanı Bahçıvan’a Nezaket Ziyareti Yaptı 02