TOBB Hizmet Belgesi Takdim Töreni Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Katılımı ile Yapıldı

  • Diğer Haberler
tobb-delege-belgeleri-01

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) camiasına ve ülke ekonomisine hizmette bulunan delegelere Hizmet Şeref Belgeleri ve Plaketleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ile Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci’nin de katılımlarıyla TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğinde düzenlenen törende verildi.​ TOBB İkiz Kuleler’de yapılan törene İstanbul Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan da katılarak 10 yıllık hizmet şeref belgesini Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan aldı. Törene Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü ve Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak da katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu plaket alacak iş dünyası insanlarının kıymetlerini her zaman minnet ve takdirle anacaklarını söyledi. Onların emekleri ve gayretleriyle, Oda ve Borsaların, reel sektörün asli hizmet merkezleri olduğunu belirten Hisarcıklıoğlu, “Kurumsal hizmet kapasiteleri büyüdü, dünyanın örnek aldığı bir yapıya dönüştü. Dijital Oda-Borsa devrimi gerçekleştirdik, tek durak ofis haline geldik. Odalarımız ve Borsalarımız geliştikçe, özel sektörümüze daha iyi, daha kaliteli hizmet sundular. Şirketlerimizin büyümesini, dışarıya açılmasını sağladılar. Böylece memleketimiz daha çok yatırım, üretim, ihracat ve istihdam kazandı. Tüm bunları, el birliği, gönül birliği, akıl birliğiyle başardık. Allah, bu ülke için emek veren, alın ve akıl teri döken, herkesin başarılarını daim kılsın” dedi.

TOBB Hizmet Belgesi Takdim Töreni Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Katılımı ile Yapıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da iş hayatından gelmiş, üretimin ve ticaretin zorluklarını bilen, reel sektörün içinde yetişmiş biri olduğuna işaret eden Hisarcıklıoğlu, “Göreve geldiğiniz günden itibaren, hep bu camianın yanında yer aldınız. Genel Kurullarımızda ve Ekonomi Şuralarında, saatler boyunca, sorunlarımızı dinlediniz. Pek çok faaliyetimize katılıp, Türk iş âlemine desteğinizi gösterdiniz. Sizin liderliğinizde, iş hayatını kolaylaştıran, üzerimizdeki yükleri azaltan pek çok düzenlemenin hayata geçmesi mümkün oldu. Tarihi bir başarı elde ettiğimiz istihdam seferberliğini, yine sizin himayenizde gerçekleştirdik. Verdiğiniz destekle, 1.5 milyon ilave istihdam sağladık. Külliyede, sizin ev sahipliğinizde, başarılı illerimize ve firmalarımıza ödüllerini takdim ettik. Yine sizin liderliğinizde, “istihdam seferberliğini”, 2018’de de devam ettiriyoruz. İstihdamın yanı sıra, finansmanda da Oda-Borsa camiası farkını gösterdi. Sizin, faizlerin düşürülmesi yönündeki çağrınıza, ilk ve en somut katkıyı verdik. TOBB, Oda ve Borsalar, tüm kaynaklarını bir araya getirdi.

Bugüne kadar ticari kredilere uygulanmış en düşük faiz oranıyla, aylık 0,99’la KOBİ’lerimize nefes olduk. Sizin tabirinizle finansmanda inovasyon yaptık” değerlendirmesinde bulundu. Salondaki TOBB üyesi işadamları da Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ayağa kalkarak, alkışlarla teşekkür ettiler.

Başbakan Yıldırım’ın da destekleriyle, 2017’de olduğu gibi 2018’de de TOBB Nefes Kredisine devam ettiğini hatırlatan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu şunları söyledi: “Yine sizin vizyonunuzla, yıllardır özlemle beklediğimiz, Türkiye’nin Otomobili projesine başladık. Geçen seneki Genel Kurulumuzda; siz, bize güvendiniz ve bu görevi tevdi etmiştiniz. Sanayi Bakanımız Sayın Faruk Özlü ile birlikte bu konuda da somut adımlar atmaya başladık. İnşallah sonucunu da en iyi şekliyle, hep birlikte göreceğiz.

Allah’ıma şükürler olsun ki, bu camia, üzerine aldığı tüm görevleri yerine getirdi, getirmeye de devam edecek. Bizlere güveniniz ve desteğiniz için, şahsım ve camiam adına size en içten şükranlarımızı sunuyorum. Bizler, Oda ve Borsa başkanlarım, sadece günü kurtarmak, mevcutla yetinmek gibi bir anlayışta asla olmadık.

Hep, daha fazla üretim, yatırım, istihdam ve ihracat için çalıştık, çalışıyoruz. Her alanda yeni ve çok daha büyük hedeflere ulaşmak için gayret gösteriyoruz. Kadim Ahilik teşkilatımızın, günümüzdeki temsilcileri olarak, ecdadın bize bıraktığı, bu kutlu mirasın hakkını vermek için çalışıyoruz. Biliyoruz ki, sadece şikâyet etmek, sadece talep etmek bize yakışmaz.

Sorunlar ve tespitlerle birlikte, çözüm önerilerini hazırlıyor, sizinle ve hükümetimizle istişare ediyoruz.

G-20'den, Milletlerarası Ticaret Odası’na, Avrupa Odalar Birliği’nden, İslam Odası’na ve hatta Asya-Pasifik Odası’na kadar, tüm küresel platformların yönetimlerine girdik. Buralarda, Türk iş dünyasının sesini duyuruyor, hakkını savunuyoruz. Bu camianın mensupları, yaşadıkları sıkıntılara rağmen, her sene daha çok iş, daha çok aş sağlıyor. Milletimize daha çok umut veriyor. Yatırımı, üretimi, istihdamı, ihracatı, işte bu salonda gördüğünüz insanlar ve temsil ettikleri kitle yapıyor.

Girişimcilerimizle, onların asli temsilcileri olan Oda ve Borsa Başkanlarımız, meclis başkanlarımız ve genel sekreterlerimizle; yani bu salonu dolduran vefakâr ve cefakâr dostlarımla iftihar ediyorum.

Ben, bu ülkenin her karışında alın teri olan, bu salonu dolduran sizleri, bir kez daha kutluyorum.

Sizler her türlü iftiharı hak ediyorsunuz. Ay yıldızlı bayrağımızı, dünyanın dört bir yanında dalgalandıran, Türkiye’nin gururusunuz! Allah hepinizden razı olsun!”

Küresel risklerin, hem iktisadi ve hem de coğrafi olarak, yeniden arttığı bir dönemde bulunduklarına dikkat çeken Hisarcıklıoğlu, malum bazı çevrelerin de, terör örgütlerini kullanarak, ülkemizi zora düşürmek istediğine değindi. TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, tüm bunlara karşı içeride safları sıklaştırma çağrısında bulundu.

Türkiye'nin son yıllarda elde ettiği tüm kazanımların temelinde, güven ve istikrar yattığını ifade eden Hisarcıklıoğlu, “TOBB camiası olarak, bunların değerini çok iyi biliyoruz. Zira özellikle 90’larda, güven ve istikrar kaybolduğunda, ne sıkıntılar yaşadığımızı unutmadık. Bizler, Türk özel sektörü olarak, dün olduğu gibi yarın da, ülkemizi daha güçlü, daha zengin, daha müreffeh yapmak için üretmeyi, emek vermeyi sürdüreceğiz. Bugüne kadar; YOİKK’te, İstihdam Seferberliğinde, Nefes Kredisi’nde ve Türkiye’nin Otomobili’nde olduğu gibi, bundan sonra da, devletimizin bize verdiği her görevde, Türk özel sektörü adına çalışmaya devam edeceğiz. Bu düşüncelerle sözlerime son verirken, tüm kıymetli dostlarımı kutluyorum. Fazlasıyla hak ettikleri bu ödülleri, onlara sunacak olmaktan, büyük onur duyuyorum. Başkanlarımdan, genel sekreterlerime kadar, camiamıza hizmet eden tüm çalışma arkadaşlarımı yürekten kutluyor ve başarı dolu nice yıllar diliyorum. Biz, bu ülkeye hizmet için varız. Biz, bu ülkenin sevdalısıyız. Daha yapacak çok işimiz var. Burada durmayacağız. Daha fazla çalışacağız.

Ve inşallah elbirliğiyle, ülkemizi dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına sokacağız. Dünyadaki yeri, tarihteki yerine yakışan bir Türkiye için koşmaya devam edeceğiz. Yolumuz açık olsun. Allah, hepimizin yar ve yardımcısı olsun” dedi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ise konuşmasında, dünyayla rekabet edebilmek için istikrar ve güvene ihtiyaç olduğunu belirterek, "Erdem, irade ve cesaretle Türkiye'yi kimin şaha kaldıracağını iş dünyamız iyi bilir. Birlikte daha güçlü bir Türkiye'ye doğru yola devam" ifadesini kullandı.

Hükümetçe aldıkları tedbir ve teşviklerle Türkiye'nin geçen yıl yüzde 7,4 büyüme kaydettiğine dikkati çeken Tüfenkci, AK Parti hükümetleri olarak her zaman reel sektörün yanında olduklarını söyledi.

Tüfenkci, üretim temelli büyümeyi esas aldıklarına ve üretenin yanında olduklarına işaret ederek, şöyle konuştu:

"2002'de bütçenin yüzde 43'ü faize giderken 2017'de bu oran yüzde 9'lara düştü. 2002'de toplanan her 100 liranın 86 lirası faize giderken 2017'de sadece 11 lirası faize gidiyor. İhracatımızı 5 kat büyüttük, milli gelirimizi 3,5 kat artırdık. Yatırım ortamlarını sürekli iyileştirdik. Türkiye'de iş yapmayı, finansa erişimi kolaylaştırdık, sermayeyi tabana yaydık. Savunma sanayinde dışa bağımlılığı azalttık. Demokrasiyi geliştirdik, sosyal devlet vasfını öne çıkardık, kardeşliğimizi yücelttik, huzuru tesis ettik."

Konuşmaların ardından TOBB Hizmet Şeref Belgesi alan üyeler, belgelerini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden aldı.

TOBB Hizmet Şeref Belgesi Alan Üyeler

30 Yıllık

  • Polatlı Ticaret Borsası Başkanı Yahya Toplu

20 Yıllık

  • Konya Sanayi Odası Başkanı - Tahir Büyükhelvacıgil
  • Elazığ Ticaret Borsası – M. Ali Dumandağ

10 Yıllık

  • İstanbul Sanayi Odası - Erdal Bahçıvan
  • Antalya Ticaret ve Sanayi Odası - Özkan Işıldar,
  • Salihli Ticaret ve Sanayi Odası - İbrahim Yüksel,
  • Eskişehir Ticaret Odası – Süleyman Kutlu
  • İstanbul Ticaret Odası – Öztürk Oran
  • Kuşadası Ticaret Odası – Nejad Özalp
  • Ege Bölgesi Sanayi Odası – Ender Yorgancılar
  • Adana Ticaret Borsası – Yasin Milli
  • Bafra Ticaret Borsası – Namık Kibaroğlu
  • Konya Ticaret Borsası – Bahri Karapınar
  • Lüleburgaz Ticaret Borsası – Hüsnü Beşer
  • Reyhanlı Ticaret Borsası – Bülent Karaca