TOBB Sanayi Odaları Konsey Toplantısı Video Konferans Yöntemiyle Yapıldı

  • Diğer Haberler
sanayi-02

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Sanayi Odaları Konsey toplantısı video konferans yöntemiyle yapıldı. Aynı zamanda İSO Yönetim Kurulu Başkanı da olan, TOBB Sanayi Odaları Konseyi Başkanı Erdal Bahçıvan Başkanlığında yapılan toplantıya TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu da katıldı.

Türkiye’nin sanayi odaları başkanları ve konsey üyelerinin hazır bulunduğu toplantının açılış konuşmasını TOBB Sanayi Odaları Konseyi Başkanı Erdal Bahçıvan yaptı. Konuşmasında Covid-19 pandemi döneminde dünya ve Türkiye’de yaşanan ekonomik gelişmeler hakkında kısa bir değerlendirme yapan Bahçıvan şunları söyledi :


TOBB Sanayi Odaları Konseyi Başkanı
Erdal Bahçıvan

“Güçlüklerle dolu bir dönem yaşıyoruz. Ancak biz sanayiciler bugüne kadar birçok kriz yaşadık ve sabırla aydınlık günlere tekrar kavuşmayı hep başardık. Bu sefer de böyle davranarak, zorluklarla dolu bu dönemi de geride bırakacağımıza yürekten inanıyorum. Dayanışmaya, paylaşmaya, istişareye ve ortak akla şimdilerde her zamankinden fazla ihtiyacımız var. Bu nedenle, elektronik ortamda da olsa bugünkü konsey toplantımızı çok önemsediğimi ifade ediyorum.

Geçtiğimiz üç ayda yaşadıklarımız, ‘Yeni Normal’ olarak adlandırılan önümüzdeki süreçte de en hızlı ve güçlü toparlanmanın yine sanayi ve ihracat ile gerçekleşeceğini gösteriyor. Bu süreçte sanayimize verilecek desteklerin artarak devam etmesinin ve finansal istikrarın her zamankinden fazla önemli olduğunun altını bir kez daha çizmek istiyorum.“


TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu

Konsey toplantısına katılarak bir konuşma yapan ve üyelerden gelen soruları yanıtlayan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da birçok sektör gibi sanayi sektörünün de çok talihsiz bir dönemden geçtiğini söyleyerek özetle şöyle dedi: “Dünyanın bugüne kadar yaşamadığı farklı bir dönemdeyiz. Eskiden iç piyasa kötü olduğunda sanayi sektörümüz için dış pazarlar kurtarıcı olurdu. Dış pazar kötü olduğunda da mutlaka iç pazarda iyi bir süreç yaşanırdı. Bugün hem iç ve hem de dış pazarlarda istemediğimiz durumla karşı karşıyayız. Bütün yaşananlar, sanayicimizin ne kadar zor bir ortamda yaşamaya çalıştığını ortaya koyuyor. Yine de ekonomimizin çabuk toparlandığını ifade etmek istiyorum. Makul dengeler yerine oturduğunda, ekonomimizin çok iyi noktalara geleceğinden ve ekonomimizin yeni ve güçlü bir hikaye yazacağından kuşku duymuyorum.”

Yapılan konuşmaların ardından TOBB Sanayi Odaları Konseyi üyeleri de tek tek söz alarak kendi pencerelerinden ve bulundukları kentlerden salgın dönemine ilişkin izlenimlerini, yaşadıklarını aktardı, değerlendirmelerini yaptı. Sorulan sorulara TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu yanıt verdi.