TÜMSİAD, Ekim’de Yapacağı Fuar ve Şuraya Destek İçin Erdal Bahçıvan’ı Ziyaret Etti

  • Diğer Haberler
tumsiad-ziyaret-02

Ekim ayında (22-25 Ekim) büyük bir KOBİ şurasına hazırlanan Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Yönetim Kurulu üyeleri ve Fuar düzenleme komitesi, İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan’ı ziyaret etti. Bu yıl üçüncüsü düzenlenecek olan TÜMEXPO ile ilgili Bahçıvan’a bilgi veren ve gerek kendisinin bireysel desteğini gerekse kurumsal olarak İSO’nun desteğini isteyen TÜMSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Doğan, özellikle KOBİ’lere yönelik olarak düzenleyecekleri II. Uluslararası KOBİ Şurası hakkında Erdal Bahçıvan’ı bilgilendirdi.

Fuar ve şuranın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayesinde ve Ekonomi Bakanlığı’nın desteği ile gerçekleştirildiğini belirten TÜMSİAD Başkanı Doğan, Erdal Bahçıvan’dan hem destek ve hem de temennilerini beklediklerini söyledi.

TÜMSİAD, Ekim’de Yapacağı Fuar ve Şuraya Destek İçin Erdal Bahçıvan’ı Ziyaret Etti

KOBİ’lerin, inovasyonun ve teknolojinin İSO olarak en çok önem verdikleri başlıkların başında yer aldığını söyleyen İSO Başkanı Erdal Bahçıvan, böyle bir fuar ve şura organizasyonu için ellerinden gelen desteği ve katkıyı sunacaklarını dile getirdi. Yeni bir hikayeye ihtiyacı olan ve artık klasik sanayi anlayışından kurtulması gereken Türkiye’nin bu tür etkinliklere ihtiyaç duyduğunu söyleyen Bahçıvan, “İhtiyaç duyduğumuz yeni başlangıcı ancak bilgi, yeni teknoloji ve yeni insan ve yeni akılla yapabiliriz. Bu tür platformlar böyle bir zeminin oluşması için önemli fırsatlar yaratır” dedi.

Fuar ve şura ile ilgili olarak TÜMSİAD üyelerini ve organizasyon komitesine, üniversiteleri de işin içine katmaları noktasında öneride bulunan Bahçıvan “Artık üniversitelerimiz eski üniversiteler değil. Bilim sadece bilim için yapılır anlayışından, bilim ekonomi için yapılır anlayışına gelmiş bulunuyorlar. Bu biz ekonomi aktörleri için büyük bir kazanımdır ve bunu kullanmalıyız. Bu etkinlikte de bir işbirliği içinde olmanızda büyük fayda görüyorum” dedi.

Başkan Yaşar Doğan ile birlikte TÜMSİAD heyetinde, TÜMSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Abdulkadir Yıldız, Genel Sekreter Osman Kapıcıoğlu, TÜMEXPO Genel Koordinatörü Feyzullah Akben ile Fuar şirketi ASEL Group Yönetim Kurulu Üyesi Emre Ete yer aldı.