Türk Gıda Sanayiinin Duayeni, İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan’ın Babası Mecit Bahçıvan’ı Kaybettik

  • Diğer Haberler
mecit-bahcivan-vefat-02

Türkiye gıda sektörünün öncü kuruluşlarından Bahçıvan Gıda’nın kurucusu ve Bahçıvan Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Mecit Bahçıvan bugün, 85 yaşında hayatını kaybetti. İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan’ın babası olan Mecit Bahçıvan, 1930’lu yıllarda ailesi ile birlikte Erivan’dan Türkiye’ye göç etmişti. Çok genç yaşta iş hayatına atılarak özellikle peynircilik alanında Türk gıda sanayiinde yaptığı yenilikler ile sektörün öncü isimlerinden biri oldu.

Bahçıvan, 1969 yılında girdiği İstanbul Ticaret Odası’nda 25 yıl aralıksız hizmet verdi. 1981-1987 yılları arasında da İstanbul Sanayi Odası’nda Meclis üyeliği yaparak sektörün gelişmesi için önemli çalışmalara imza attı.

Mecit Bahçıvan, bir sanayici olarak yaptığı çalışmalar ve sosyal sorumluluk bilinci nedeniyle “TBMM Üstün Hizmet Ödülü”ne layık görüldü. Bahçıvan, gıda sektöründe gerçekleştirdiği yenilikler ve Türkiye’de peynir üretiminin gelişmesine yaptığı katkıları nedeniyle Türkiye’nin “Peynir Kralı” olarak da anılıyordu.

Türk Gıda Sanayiinin Duayeni, İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan’ın Babası Mecit Bahçıvan’ı Kaybettik 01

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Başkanı Erdal Bahçıvan'ın babası, Bahçıvan Gıda’nın kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Mecit Bahçıvan, 3 Eylül 2016 cumartesi günü İstanbul Fatih Camii’nde yapılan cenaze töreni ile son yolculuğuna uğurlandı.

Tören öncesinde İSO Başkanı Erdal Bahçıvan taziyeleri kabul etti.

TBMM Başkanı da Cenazeye Katıldı

Bahçıvan'ın cenaze törenine, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı İsmail Kahraman, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Ekonomi eski Bakanı Zafer Çağlayan ve Sanayi ve Ticaret eski Bakanı Enis Yalım Erez ve AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci katıldı.

İş dünyası yalnız bırakmadı

Uzun yıllar İstanbul Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Üyesi ve İstanbul Sanayi Odası’nda (İSO) Meclis Üyesi olarak görev yapan Bahçıvan’ın cenazesine ailesi ve yakın akrabalarının yanı sıra iş dünyasından yakın dostları da yoğun ilgi gösterdi. İSO Meclis Başkanı Zeynep Bodur Okyay, İSO Başkan Yardımcıları Adnan Dalgakıran ve İrfan Özhamaratlı, İSO Eski Başkanlarından Hüsamettin Kavi, Memduh Hacıoğlu, Tanıl Küçük, İstanbul Ticaret Odası (İTO) Meclis Başkanı Şekib Avdagiç, İTO Eski Başkanlarından, Atalay Şahinoğlu, Mehmet Yıldırım, TİM Eski Başkanları Okan Oğuz, ve Oğuz Satıcı’nın yanı sıra İstanbul Ticaret Borsası (İSTİB) Başkanı Ali Kopuz, İSO ve İTO'nun Meclis Divanı Üyeleri ile Yönetim Kurulu Üyeleri ve Meclis Üyeleri hazır bulundu.

Çevresi tarafından çok sevilen Mecit Bahçıvan’ın cenaze töreninde ayrıca Süleyman Orakçıoğlu, Adnan Polat, Ahmet Akbalık, Mithat Yümlü, Nevzat Demir, Vahap Küçük, Muharrem Yılmaz, Tarık Tezel, Adnan Ersoy Ulubaş, Ahmet Tuncay Sagun, gibi iş dünyasının önde gelen isimleri de yer aldılar.

Cenaze namazı, İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Rahmi Yaran tarafından kıldırılan Mecit Bahçıvan’ın cenazesi Bahçıvan Ailesinin Edirnekapı Şehitliği’nde bulunan Aile kabristanında toprağa verildi.

Türk Gıda Sanayiinin Duayeni, İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan’ın Babası Mecit Bahçıvan’ı Kaybettik 02