Türk Sanayicileri, Macar Firmalarıyla İstanbul Sanayi Odası’nda Bir Araya Geldi

  • Diğer Haberler
macar-manset-02

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Avrupa İşletmeler Ağı (AİA) İstanbul Merkezi ve Macaristan Sanayi ve Ticaret Odası iş birliği ile 17 Eylül 2015 tarihinde Odakule binasında Macarisan-Türkiye İş Forumu ve İkili Görüşmeler etkinliği düzenlendi. Toplantının açılış konuşmasını İSO adına Genel Sekreter Melek Us gerçekleştirdi.

Macaristan Ticaret ve Sanayi Odası Macar-Türk Komitesi Başkanı Andras Rev başkanlığında 11 Macar firmanın temsilcilerinden oluşan Macar Heyeti, Macaristan İstanbul Başkonsolosu Balasz Hendrich ve 20’ye yakın Türk firmasının katıldığı bir toplantıda bir araya geldi.

İSO Genel Sekreteri Melek Us açılış konuşmasında Macaristan ve Türkiye arasında yıllardır süren dostane ilişkilere rağmen iki ülke arasındaki ticaret hacminin arzu edilen düzeyin altında olduğunu söyledi.

Ardından söz alan ve Macaristan Ticaret ve Sanayi Odası’nda 2012 yılında kurulan Macar-Türk Komitesi ile ilişkilerin geliştirilmesine verdikleri önemi vurgulayan Rev, İSO’ya ikili görüşmelere ev sahipliği yaptığı için teşekkür etti. Başkonsolos Hendrich ise konuşmasında Macaristan’ın Eximbank’ı olan Hungarian Export-Import Bank Plc.’nin Türkiye direktörlüğünün hizmet vermeye başladığını, çalışan sayısının giderek artırılacağını ve Macaristan’ın Türkiye ile ilişkilerini geliştirmek üzere tüm Türk firmaların bu kuruma başvurabileceğini belirtti.

Açılış konuşmalarının ardından Macaristan Ticaret ve Sanayi Odası ile İstanbul Sanayi Odası’nı tanıtan sunumlar gerçekleştirildi.