Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (İMSAD) Yönetimi, İSO Başkanı Erdal Bahçıvan’ı Ziyaret Etti

  • Diğer Haberler
imsad-ziyaret-01

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD) Yönetimi, İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan’a bir nezaket ziyaretinde bulundu. Odakule’deki buluşmada Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Ferdi Erdoğan’ın yanında Türkiye İMSAD Geçmiş Dönem Başkanı Fethi Hinginar, Türkiye İMSAD Geçmiş Dönem Başkanı ve Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkan Vekili Dündar Yetişener, Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkan Vekili Kenan Aracı, Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı H. Yener Gür’eş ve Türkiye İMSAD Genel Sekreteri Aygen Erkal yer aldı.

İSO Başkanı Bahçıvan, görüşme sırasında Oda olarak sektörel dernekler ile güçlü bir iletişim içinde olduklarını, İMSAD’ın alt sektörleri kapsayıcı çalışmalarını da yakından izlediklerini ve ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

İSO Başkanı Bahçıvan’a İMSAD ve sektörün gündemindeki önemli konular hakkında bilgi aktaran Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Ferdi Erdoğan, dernek olarak Türkiye’nin en ihracatçı 33 alt sektörünü temsil ettiklerini söyledi. Bu anlamda inşaat malzemeleri üreticilerinin yaşanan bu süreçte Türkiye ekonomisine büyük bir katkı sağlama potansiyeli taşıdığını dile getirdi. Böyle bir dönemde ciddi anlamda bir ihracat desteğine ihtiyaç duyduklarını anlatan Erdoğan sektörün yaklaşık 112 milyar dolarlık bir ekosistemi kapsadığını ve bunun da bugün için 17 milyar dolarının ihracattan elde edildiğini vurguladı. Erdoğan, desteklenmesi halinde sektörün ihracat potansiyelinin 35 milyar dolar olduğunu aktardı.

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği Yönetimi, İSO Başkanı Bahçıvan’ı Ziyaret Etti

İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, ihracatçıyı destekleme konusunda özellikle Türk Eximbank’ın öz kaynaklarının güçlendirilmesi gereğini İSO olarak sürekli gündeme taşıdıklarını ve önümüzdeki günlerde bu konuda ciddi bir adımın atılmasını beklediklerini dile getirdi. Finansal yapısı güçlü bir Türk Eximbank’ın tüm ihracatçılar için bir rahatlama yaratacağını düşündüklerini söyleyen Bahçıvan, Türkiye’nin kaynaklarının daha verimli ve daha üretime dönük projelerde kullanılması gerektiğinin altını çizdi.

Görüşmede güncel ekonomik gelişmeler ve kurumlar arası iletişimin daha güçlendirilmesi gereğine de değinildi ve fikir alışverişi yapıldı.